Terrorisme og ekstremisme

Prest skutt i Frankrike. Alvorlig skadet

En gresk prest er skutt og alvorlig skadet i Lyoan. Gjerningsmannen er foreløpig på frifot.

Presten ble sent i ettermiddag skutt, rundt kl. 16, da han låste kirkedøren. Han tilhører en ortodoks kirke i 7. arrondissement i byen.

Skadene skal være omfattende. Presten var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus i ambulanse. Tilstanden er kritisk.

Han skal ha blitt skutt to ganger med jaktgevær. Offeret er 52 år gammel, og kalles Nicolas K. og er gresk statsborger. Han er skutt i brystkasen og vitale organ er rammet. Nicolas K skal ikke ha kjent angriperen, klarte han å formidle da han ble fraktet til sykehuset.

Gjerningsmannen har lagt på flukt, melder nyhetsbyrået AFP.

Ordføreren i Lyon, Grégory Doucet, er på åstedet nå i kveld. Det skal være første gang at katolske ortodokse utsettes for terror i Frankrike. Det sies at presten hadde en uoverstemmelse med en person før angrepet.

Sikkerhetsstyrker satt inn

Ifølge det franske innenriksdepartementet kl. 17  utspiller det seg for øyeblikket en alvorlig situasjon i Lyon. Sikkerhetsstyrker er derfor tilkalt.

Ifølge en journalist fra Progres, der er til stede, er et større område afspærret og det nationale politi og kommunale politi er mødt talstærkt op. Ifølge mediets oplysninger var præsten ved bevidsthed, da han blev kørt væk i en ambulance.

Lokalbefolkningen er bedt om å holde seg vekk fra området, som er avsperret. Man vet ikke noe om gjerningsmannen på nåværende tidspunkt, kl. 17.30.

– Evakuer sektoren og følg rådene. All støtte til våre sikkerhetsstyrker og nødetater på stedet. Jeg reiser tilbake til Paris for å åpne en kriseenhet, sammen med presidenten og statsministeren, skriver innenriksminister, Gérald Darmanin, på Twitter.

KL. 21.00: En mistekt arrestert. Hvem personen er, er ikke opplyst. 

Hovedillustrasjon: Politistyrker i Nice etter terrorangrepet der i går morges.

Berlingske