Islam

Islamister demonstrerer mot Macron i Stockholm. Vil stoppe islamkritikk

Frankrikes president har varslet full kamp mot politisk islam. Dette fikk islamister i Stockholm til å rulle ut bønnemattene sine foran den franske ambassaden i protest mot ytringsfriheten.

President Emmanuel Macron ga på onsdag muslimske ledere et ultimatium som svir: Enten avviser de politisk islam, eller kroken settes på moskeenes dører. Dette betyr at Det muslimske brorskapet og salafister må pakke sammen eller gå under jorden.

Macron vil kreve at imamer og dets like skal signere en erklæring om at de står på den sekulære republikkens verdimessige side. Kravet er historisk, og det skal opp til debatt 9. desember i kabinettet. Kravet ble utløst av ikke minst hodeavkappingen av læreren Samuel Paty og henrettelsene inne i Notre Dame-kirken i Nice. Begret rant over for Macron. Dialogen er avblåst.

Befinner seg i feil land

Vi antar at det vil komme protester fra de krenkede rekkene i Frankrike. Men de føste registrerte reaksjonene er å finne i vårt naboland, Sverige. Der rullet rundt 40 menn – ingen kvinner – ut bønnemattene sine i går på islams helligdag. Nettopp foran den franske ambassaden. Det ble messet «Allaju Akbar (Allah er større), i protest mot at Macron vil ta politisk islam head on.

De hjelpeløse mennene i Islamiskt Kurdiskt Kulturcentrum påstår at det «å håne islam og dens profet er imot ytringsfriheten vi har i Sverige». Hvor de har fått denne hinsidiges ideen fra, kan ikke være fra andre steder enn moskeer av typen dem Macron vil sette kroken på døren til. Mennene, som skal være kurdere, har åpenbart ikke skjønt noe som helst om hvorfor de bor i Sverige og ikke i sine opprinnelsesland. Det er jo nettopp ytringsfriheten som har skapt de attarktive landene i det frie Europa, en ytringhsfrihet de selv ikke har hatt i sine hjemland. Bare dette «lille» poenget forteller alt om hvor malplasserte de er.

Samme arrangør arrangerte en massebønn for de fem radikale imamene som svensk etterretning ville utvise i fjor. Da mønstret de 200 personer. En av dem er tidligere dømt for terror.

På et flygeblad som demonstraneten i går delte ut, het det også: «Hån mot religion bør forbys, slik som hos jødene der det er ulovlig å spotte.» Hvor de har dette fra, er ikke godt å vite.

Videre ble dette sagt: «Det finnes grenser, og man skal holde seg innenfor rammen av disse grensene», og «derfor  appellerer vi nå til at det skal være en forbrytelse å spotte andre religioner rundt om i verden».

Akkurat som om de skal klare å innbille oss andre om at dette handler om annet enn å beskytte islam og Muhammed – to størrelser som riktig nok kunne trenge beskyttelse grunnet alle sine feil og mangler.