Politikk

Charlie Hebdo sier nei til Pernille Vermund

Charlie Hebdo lar ikke Nye Borgerlige få benytte karikaturene deres. Det er "feil parti".

Satiremagasinet Charlie Hebdo vil ikke samarbeide med partiet Nye Borgerlige (NB) om en annonsekampanje i danske medier.

Planen var å bringe en slik annonsekampanje med Muhammedkarikaturer fra nettopp Charlie Hebdo. Formålet med kampanjen er å vise solidaritet med Frankrike etter de siste terrorhendelsene og som et forsvar for ytringsfriheten.

Charlie Hebdos PR-byrå sier at etter konsultasjon med magasinets tegnere er svaret nei til å gi NB rettigheter slik at de kan benytte deres karikaturer.

De ønsker ikke å ta del i en kampanje med et politisk parti «som de ikke deler noen helst synspunkter med».

Den kalde skulderen fra Charlie Hebdo skremmer ikke NB.

– Dette er Charlie Hebdos tegninger, og de må gjøre hva de vil med dem, sier NBs pressesjef, Lars Kaaber til Ekstra Bladet – for øvrig en avis som selv har sagt nei til å publisere annonsene fra NB.

Kaaber håper likevel at partiet får muligheten til å sette inn annonsene med Muhammad-karikaturer.

At Vermund og NB ønsket å gå til Frankrike for disse karikaturene er forståelig gitt siste tids hendelser, men historisk er Muhammedkarikaturenes vugge nettopp Danmark. De kan således henvende seg noen av de danske tegnerne og finne ut av om politisk slagside også er avgjørende for dem.

Dermed har konflikten mellom ytringsfrihet og trusler/vold fra islamister også fått en politisk dimensjon. Det spørs om det var det vi trengte nå.