Islam

Åkesson etter Wien-terror: – Steng moskeer som støtter islamistisk terror

- Strup all økonomisk støtte og steng ned moskeer som viser støtte til islamistisk terror, sier Åkesson. Han mener at det pågår "en lavintensiv krig mot vårt demokrati, mot vår ytringsfrihet. En krig mot alt vi er og alt vi står for i vår del av verden".

Utspillet kommer etter Kujtim F. skjøt og drepte fire og skadet et tjuetalls personer i hjertet av Wien mandag kveld.  Myndighetene hadde ikke terroristen på radaren, han ble vurdert som «avradikalisert», men hadde klart å «lure rettsvesenets program for avradikalisering «. «Det var ingen advarsler om radikalisering», sa innenriksminister Karl Nehammer.

Så langt er 14 personer arrestert i kjølvannet av terroren. De tilhørte den 20 år gamle terroristens miljø.

Det var kjent for myndighetene at Kujtim F. hadde prøv å ta seg til Syria. Like fullt gikk han fritt i gatene i Østerrike og Europa.

Lavintens krig mot demokratiet

For SDs Jimmie Åkeson, er begeret fullt for lengst. I en video publisert i sosiale medier, gir Åkesson tydelig beskjed:

– Nok et islamistisk terrorangrep i Europa. Enda flere som har fått livet slått i stykker. Enda flere uskyldige mennesker som har mistet livet.

Åkesson mener at det ikke handler om «noen få gale mennesker», men at det er godt organisert.

– Det er en lavintensiv krig mot vårt demokrati, mot vår ytringsfrihet. En krig mot alt vi er og alt vi står for i vår del av verden, fortsetter han.

-Det er ikke tiden for sorg og forståelse. Det er tiden for å være bestemte. Å vise handelkraft.

Medløperne er de som tier

Åkesson langer ut mot politikere som forsøker å møte islamismen med forståelse eller som unnviker konflikten.

– Det er ikke annet enn rent medløperi, slår han fast.

Tiltakene er for Åkesson åpenbare og ikke til forhandling:

– Hvis ikke islamistene kan akseptere demokratiet vårt, så skal heller ikke demokratiet akseptere islamistene. På det punktet kan vi ikke vike en eneste tomme.

Åkesson vil derfor at moskeer som støtter islamistene skal stenges ned.

– Steng moskeene

– De individ, eller de organisasjoner, de skolene, de moskeene som gir støtte til disse islamistene skal få sine statliga bidrag strupet, de skal umiddelbart stenges ned, sier han.

– De som angriper og truer oss, de skal låses inne. Og de skal sendes tilbake der de kom fra. 

Åkesson sier også at ervervet stataborger skal skal kunne mistes: – Hvis de ikke vil være en del av vårt svenske demokrati og vårt siviliserte samfunn, bør de heller ikke ha svensk pass. Dette mener jeg er en selvfølgelighet.

Åkessons tanker minner svært mye om hva vi skrev i kjølvannet av Nice-terroren: «Terroren har en klar mening: De er i krig med oss. De vil utslette vår sivilisasjon. Dette bør politisk ledere få inn under huden og handle deretter. For skal Frankrike og Europa vinne denne krigen, så må det en durabelig lut til.»

Vår tålmodighet er på bristepunktet

For å møte denne krisen, må konvensjoner og menneskerettigheter revurderes, Europas borgere og vår trygghet må settes først. Derfor må potensielle terrorister interneres og søkt deportert. Og vi må få stålkontroll på grensene våre, bådde Europas yttergrenser og de indre grensene, ikke minst så vi sistnevnte da Nice-terroristen enkelt tok toget fra Italia over til Frankrike og drepte tre mennesker i byens største kirke.

Det er alvor nå. Blodig alvor. Vi borgere finner oss ikke lenger i at tafatte politikere lar fredelige borgere bli slaktet i gater og kirker av disse fiendene av menneskeheten.

Nyheter i Dag