Politikk

Størst av alt er friheten: Et intervju som avdekker det politiske sviket

Politisk ledelse har i to tiår hatt alt de trengte av informasjon og argumentasjon for å legge om innvandringspolitikken i en human retning. De valgte heller bort friheten til de aller mest sårbare.

Det burde ikke ha vært mulig, men det var det, og derfor er vi i Norge i dag helt bakpå med integreringen. Det er min konklusjon etter over 20 års deltakelse i denne debatten.

Varslene var der. Om de destruktive transkontinentale arrangerte ekteskapene, typisk med nær slekt. Om kjønnslemlestelse. Om dumping av barn – endog småbarn på koranskoler i 3. verden. Med mye mer.

Enten det var en Bondevik-regjering, en Stoltenberg-regjering eller en Solberg-regjering valgte de det som fremstår som den tryggeste veien: Kun å pusse litt på fasaden så det ser ut som om man bryr seg og gjør noe realpolitisk.

Men de sviktet. De sviktet tusener, nei, titusener, av barn, unge og kvinner, de fleste med røtter i islambeltet.

Så hvis du som leser dette har en sønn eller datter i barneskolen, så skal du vite følgende om hva Norge tillater: Hvis du sender han/henne på en hesteskole i Argentina, holder barnet der – uten en mor eller far – gjennom hele oppveksten – og henter barnet hjem like før det fyller 18 år, er det etter norsk lov helt greit. At barnet som kommer tilbake til Norge kan alt om hesten og vrinsker som en hest – og det er alt barnet kan – får det ingen konsekvenser for deg som foresatt.

Tenk på det.

Og tenk på dette: Hvis du tar med deg ditt spedbarn til et afrikansk land og sørger for at jenta blir kjønnslemlestet, vel, så får det ingen konsekvenser for deg. Vi droppet nemlig helkroppundersøkelsen av jentebarn, kun jentebarn, allerede i 1993. Og hvis man avdekker at norskfødte jenter er blitt lemlestet, da er det bare for foreldrene å si følgende: – Åh, har det skjedd? Det viste jeg ikke. Eller du kan si: – Men det skjedde bak min rygg og mot min vilje.

Og selvsagt handler det om verdier og islam – nærmest unevnelig for noe år siden, og det samme kan dessverre sies i dag. Siste referanse er Nytt på Nytt i NRK.

Slik kunne jeg fortsette, og fortsette, om politikernes makabre svik i årtier.

I anledning at Document forlag nå gir ut tre av mine viktigste bøker, har Documents Julie Dahle intervjuet meg om mine erfaringer som forfatter og debattant. Jeg hadde med en overraskelse til henne på 20 kg med pur glede. Her ser du intervjuet: