Politikk

NRK vil skremme folket til taushet

Signalet som sendes ut fra Marienlyst er ikke til å misforstå: Borgerne skal skremmes til taushet. Ikke bruk fornuft. Ikke legg sammen to pluss to når du observerer nyhetsbildet – det bildet som NRK ikke gir deg.

I HRS er det mange år siden vi sluttet å se på «gullrekka» på fredagskvelden. Man orker rett og slett ikke å høre på den politiske propagandaen til frontfigurene, som i programmet Nytt på Nytt (NpN) har gjort det til et varemerke å prøve å lage underholdning ved å svine til andre borgere. De sitter på sine covid 19-avspritede pidestaller døgnet rundt.

Når det er sagt: Det er jo stas å bli forsøkt tullet med. Men forferdede henvendelser har det vært en del av etter siste sendingen fredag 9. oktober, så vi krøp til korset noen timer etter sendingen og slo på fjernsynet. Om lag 7 minutter ut i sendingen faller nemlig disse ordene om HRS:

«Lederen, Hege Storhaug, har skrevet på nettsiden, som nå får støtte (statsstøtte, red.), at islam er verre enn nazister. Hun har oppfordret til deportasjon og internering av opptil 100.000 muslimer i Europa. Eller etnisk rensing, som det også heter.»

Med dette beviser NpN til fulle at de overhodet ikke lever i vår tid, i virkeligheten. La det være sagt: Vi er selvsagt klar over at NpN er et satireprogram. Og satire, med snert, intelligens og fryktløshet overfor makten, har historisk vært avgjørende for fremveksten av et Europa basert på grunnleggende frihetsverdier, der ytringsfriheten er i dets midte. Derfra til å fremstille borgere som villige til å deportere og internere, og også etnisk rense ut, andre vanlige borgere, muslimer, bør være en umulig vei å gå. Men åpenbart ikke for NRK.

En helt ordinær «muslim» – virkelig?

Har virkelig ikke NpN-redaksjonen fått med seg noe som helst av hva som foregår i Norge og Europa? Som at PST har sagt at vi har IS-sympatisører over hele Norge? Som at fransk, britisk, belgisk, svensk og tysk etterretning nær sagt er på knærne grunnet alle med potensial om å drepe oss – etterfulgt av et Allahu Akbar? Har ikke redaksjonen med egne øyne kunne observere flere og flere jentebarn i Norge siste tiåret som ikles uniformen hijab? Barn. Flere og flere moskeer med rabiate holdninger – som jødehat, som støtte til dem som dreper islamkritikere For å nevne kun noe.

Disse menneskene i NpN ser aldri ut til å ha risikert noe personlig for Norge, de kan ikke tilskrives å ha tatt samfunnsansvar, tvert om, så gyver de heller løs på dem som advarer om vår tids største ideologiske fare – og den kommer fra en ureformert, gjennompolitisk islam organisert i fascistiske bevegelser og moskeer. Og deres første ofre er dem som opptrer som en helt ordinær borger, er mer eller mindre troende muslim, i sitt hverdagslige liv. De antidemokratiske moskékreftene stempler disse ut som vantro og frafalne. En dødsdom innen shariaislam.

For NpN er altså en brorskapstilhenger, en salafist og en jihadist – eller terrorist – en muslim.  Tror virkelig redaksjonen at de hjelper muslimer som er født inn i islam og kun ønsker å følge noen enkle leveregler, og ellers være et fullverdig medlem av Norge?

NpN forsøpler debatten. De avsporer og slørlegger fakta.

Hva vil de? Skremme oss

Signalet som sendes ut fra Marienlyst er ikke til å misforstå: Borgerne skal skremmes til taushet. Ikke bruk fornuft. Ikke legg sammen to pluss to når du observerer nyhetsbildet – det bildet som NRK ikke gir deg. Du skal tie, du skal bøye hodet. Du skal late som om alt er i orden i Mor Norge. La prosjektet til toppolitikerne få fortsette. Kun 3.000 kvoteflyktninger i 2020? Nei, det er inhumant. La oss heller si 5.000, eller enda bedre, 10.000! fra typisk Midtøsten. Fyll på med de mange som vil vise seg å være uintegrerbare fra islambeltet. Og for all del: La døren stå åpen for asylinnvandring.

For seere av NpN som ikke kjenner HRS sitt arbeid gjennom årene – nå 20 år – er det jo selvsagt en åpenbar mulighet at de tror på NRKs sprøyt. Fakta: HRS er den første politiske tenketanken i Norge. Vi er faktisk den innen organisasjonslivet som har hatt mest påvirkning politisk, enten det har vært en Bondevik-regjering, en Stoltenberg-regjering eller en Solberg-regjering. Og våre hjertesaker – tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, dumping av barn og unge, kvinneundertrykking i typisk miljø innvandret fra islambeltet – er overhodet ikke løst, tross vår innsats. Tvert om løses ikke disse alvorlige problemene, ikke minst grunnet slike selvgode personer som er ansatt i NpN.

Jeg sier ikke at han er en idiot

«Jeg sier ikke at de rasister, men Hege Storhaug og Rita Karlsen, burde for lengst fått en sittegruppe i Botanisk hage.» Ordene tilhører han med gylden hudfarge i samme program, du vet sånn påskebrun som vi nordmenn liker å være. Røtter i paradisiske Karibia – en drøm å feriere i for de fleste av oss – om vi har råd.

Nei, jeg sier ikke at han er en idiot. Men HRS skulle gjerne hatt en egen sittegruppe i Botanisk hage, der vi kunne minne folket om hvordan ugresset på Marienlyst har særdeles gode vekstvilkår.

Men disse menneskene har færre og færre «tilbedere», for virkeligheten innhenter dem. Vi vanlige folk, vi som observerer utviklingen i vårt land – som dessverre ikke går rett vei grunnet ikke minst maktislam – vi lener oss på fornuften, som opplysningspresten Einar Gelius, en enslig svale i den synlige prestestanden, som nylig fremla denne utfordringen i en artikkel som ble denne helgas vinner i sosiale medier: Nå må Solberg og Raja ta folks frykt for islam på alvor.

Vi kan legge til: Hijab-NRK kommer ikke folkets velbegrunnede frykt til unnsetning.