Islam

Nice: Tre barn mistet sin mor som ble drept under bønn

Tunisieren Brahim Aouissaoui (21) var ikke i sikkerhetsmyndighetenes søkelys. Frankrike har med andre ord ikke kontroll over befolkningen sin. Derfor sitter to gutter og ei lita jente tilbake uten sin elskede mor.

Akkurat som den pakistanske terroristen utenfor de tidligere lokalene til Charlie Hebdo i Paris, var heller ikke tunisieren Brahim Aouissaoui (21) en kjent figur for sikkerhetsmyndighetene.

Brahim Aouissaoui ble skutt i går utenfor kirken Notre Dame etter at han gikk til angrep med kniv. Tre ble drept. Teroristen er på sykehus med skuddskader.

Utstyrt med identitet av Røde Kors

Det interessant nå er ikke minst at Aouissaoui tok seg i båt til Lampedusa sent i september. Derfra ble han fraktet av italienske myndigheter til Bari 9. oktober. Dermed kunne Aouissaoui ta seg videre til Frankrike.

Grensene lekker med andre ord som en sil, og Aouissaoui var således ikke på den såkalte S-listen til franske sikkerhetsmyndigheter. På denne listen befinner det seg 20.000 personer som myndighetene vurderer kan utgjør en sikkerhetsrisiko.

Aouissaoui er født i 1999. Fransk politi fant identitetspapir i vesken hans inne i kirken, utstedt av italienske Røde Kors.

Identiteten til to av de døde er nå kjent: Simone Barreto Silva (44), som klarte å presse ut denne setningen før hun hun utåndet: «Si til barna mine at jeg elsker dem». Simone var mor til to gutter og ei lite jente. Kvinnen var av brasiliansk opphav.

Kirketjeneren Vincent Loques (54) var far til døtre på 21 og 25 år. Han skal ha vært den første drepte inne i kirken. Identiteten til kvinnen på rundt 60 år er, så vidt vi registrerer, ikke kjent foreløpig.

Berlin-terror også bånd til Lampedusa

I 2011 ankom en annen tunisier, Anis Amri, Lampedusa, og ble derfra fraktet til det italienske fastlandet. Amri ble behandlet som mindreårig da han søkte asyl. I 2016 drepte han 12 personer på julemarkedet i Berlin.

Med andre ord: Politikerne i Vest-Europa begynner å få en tung last med lik å bære. Italias tidligere innenriksminister, Matteo Salvini, som var hard i klypa på innvandringsfeltet, sa i går at dersom det stemmer at Aoussaoui ble fraktet til Italia i oktober, må dagens innenriksminister, Liciana Lamorgese, enten frivillig trekke seg eller sparkes.