Islam

Muslimsk kvinne anholdt for opptreden under koranbrenning

Kvinnen, som skal være i 60-årene, er anholdt for oppfordring til voldelige opptøyer under koranbrenning i Malmø.

I Sverige, som i Norge, er det ikke forbudt å sparke fotball med koranen, ei heller å brenne den, og det selv om man ikke liker det. Men «ikke å like det» betyr uansett ikke at man kan reagere med vold eller oppfordre til vold.

Illsint kvinne

Nettopp sistnevnte mener politiet kvinnen i 60-årene stelte i stand i Rosengård i Malmø. Hun er en av 14 som er anholdt for skadegjørelse, blant annet med brennende bildekk, knuste busskur og angrep på blålyspersonell, eller oppfordring til vold. For øvrig er bare fire av de anholdte fra Rosengård, de øvrige var tilreisende.

Med en fakkel i hånden hylte og skrek kvinnen om «griser» som skjendet koranen, om politiet som «hunder» som dertil konspirerer med «grisene», og åpenbart har den samme kvinnen ikke altfor mye til overs for svensker generelt:

 – Om ni inte vill ha islam, varför tog ni hit oss, era hundar!? 

Kvinnens raseri ble av folkemengden akkompagnert av Allahu Akbar!

Mer overraskende er det kanskje at svensk politi faktisk har anholdt denne kvinnen. For om de var raske med å føre de tre danskene vekk fra torget, mistenkt for hets mot folkegruppe (sic) etter koranskjendingen, så har svensk politi vært noe mer tilbakeholdne mot minoritetsgrupper og særlig hvis muslimer på noen måte er berørt.

En usladdet video av den illsinte kvinnen er å se på Samnytt.se.

Angrer

Kvinnen nekter straffeskyld, og forteller at hun gikk dit for å uttrykke sine følelser og mening.

– Jeg har ikke hetset noe til å gjøre noe. Jeg er imot ødeleggelser og skade, sier hun.

Hun forklarer at den tente fakkelen hadde hun med fordi den «symboliserer sorgen», da hun er imot brenning av koranen. At hun opptrådte aggressivt forklarer hun med at hun «ikke var den eneste som var imot politiet», for «alle menneskene var imot politiet».

– Hvorfor lot politiet dem skjende koranen? Muslimer har også følelser, forteller hun, og legger til at hun angrer på at hun dro på denne demonstrasjonen.

Politiet på sin side sier at den atferden som ble utvist denne kvelden ikke kan forsvares. Aldri!, fastslår politiet i en video hos SVT.

Det kan være at hun angrer, men det hun ikke synes å forstå er hvilke «hunder og griser» hun har valgt å bosette seg med. For noen bør fortelle henne at følelser ikke er forbeholdt muslimer.

Og hva skjer til helgen, da det er søkt om å brenne koranen fem steder ved Stockholm?