Islam

Skal brenne koranen i fem gettoer. Hva gjør politiet nå?

Neste helg er det søkt om å brenne koranen fem steder ved Stockholm. Går det mot politiske drap i Sverige grunnet islam?

Svenska Dagbladets kommentator, Ivar Arpi, er tydelig etter demonstrasjonsnekten i Malmø: Sverige har mistet ytrings- og demonstrasjonsfriheten, friheter som er grunnlovsfestet, akkurat som i Norge. Det sydsvenske politiet mente at de ikke ville klare å ha kontroll over de potensielt store, voldelige massene, og fikk domstolens (Forvaltningsdomstolen) medhold. Som politiet sa det:

«Det finnes et stort antall forum i sosiale medier der retorikken er hard og der det tas til orde for vold.»

Konklusjon: Sverige har innført forbud mot blasfemi, mener Arpi.

Det var Rasmus Paludan, leder av danske Stram Kurs, som ble nektet å demonstrere i Malmø blant annet ved å brenne koranen. Samme Paludan har nå søkt politiet om å demonstrere i disse fem innvandrertunge områdene ved Stockholm, kalt utenforskapsområder av myndighetene, men som mer fremstår som tapte territorier/lovløse områder, som de kalles i Frankrike.

  • Botkyrka/Fittja/Alby
  • Tensta/Rinkeby
  • Akalla/Husby
  • Sollentuna
  • Upplands Väsby

Islamiseringen en trussel mot Danmark

Stram Kurs sier i en pressemelding at islamiseringen av Sverige er en trussel mot Danmark. Da kan vel vi legge til at trusselen er enda større for Norge, da vi har en langt lengre grense som dertil ikke er beskyttet av et sund.

Konkret sies dette:

«Islamiseringen av vårt broderland Sverige utgjør en konkret, umiddelbar og alvorlig trussel mot det danske folkets sikkerhet. Derfor har Stram Kurs besluttet å gjennomføre 5 demonstrasjoner i Stockholms islamiserte forsteder lørdag den 12. september 2020 kl. 10-20.»

I søknaden heter det at «formålet med demonstrasjonen er å «spotte og ydmyke islam og den falske profeten Muhammad som var en pedofil og voldtok den 9 år gamle jenta Aisha».

Paludan skriver i en melding til politiet at demonstrasjonene vil bli gjennomført uansett om man får tillatelse eller ei, og uavhengig om han selv kommer til å delta. Sistnevnte er antakelig knyttet til at Paludan fikk innreiseforbud til Sverige da han nylig ville ta seg til Malmø for å brenne koranen.

Et land som rakner?

Situasjonen setter svensk politi i en betydelig knipe. Dersom Stram Kurs ikke får klarsignal til å demonstrere, men likevel gjør det, skal politiet være på plass for å beskytte dem fra en høyst sannsynlig drapsvillig mengde muslimer og personer fra voldsvenstre? Hvis ikke, er sjansen betydelig for at Sverige får sine første politiske drap knyttet til islam. Hvis politiet stiller mannesterke, og likevel ikke klarer å holde kontroll på mengden, da blotstiller de jo hva situasjonen er: Politiet har mistet voldmonopolet – et første tydelig tegn på et land som revner i grunnvollene.

Situasjonen for politi og myndigheter fremstår som Catch-22. Det som kan «redde» situasjonen, er at myndighetene klarer å stoppe ethvert medlem fra Stram Kurs på grensen mellom Danmark og Sverige.

Fria Tider