Islam

Religiøse vielser skal forbys og imamer utvises

Hva sier Ap og Solberg-regjeringen nå? Sosialdemokratene i Danmark er nemlig på hugget. Imamer som gifter bort mindreårige jenter etter sharia skal utvises.

Vi så i går at statsråd Guri Melby (V) understreker at religiøse vielser i saker om flerkoneri ikke er forbudt i Norge. Saken skapte stort engasjement i sosiale medier og er en av de mest delte siste døgnet.

Melby fremstod som om hun belærte FrPs justispolitiske talsperson, Per-Willy Amundsen, i sitt svar til han i Stortinget. Han har igjen svart henne her på rights.no.

Danmark med storslegga

Melby burde kanskje ta en studietur til Danmark, med en regjering ledet av Socialdemokratiet, altså danske Ap. Partiet vil nå gå i strupen på shariapraksisen i moskeene – en praksis som lever «bak nedrullede gardiner», som integreringsminister Mattias Tesfaye benevner det helt korrekt:

Det skal bli slutt på at mindreårige kan bli religiøst viet i Danmark.

Tesfaye understreker at han vil ta av silkehanskene i møtet med dette uvesenet: «Vi skal ikke være forsiktige», som han formulerer seg. Han tror på kriminalisering av den islamske praksisen, og at å få noen skurker bak lås og slå vil virke forebyggende:

 … jeg tror at det å kriminalisere dette, å føre noen rettssaker, og det å få noen av skurkene i spjellet kan være med på å få problemet frem i lyset. 

Ut med imamene

Som Per-Willy Amundsen pekte på i sitt spørsmål til Melby, nektes muslimske kvinner skilsmisse fra sharia. Også dette vil den danske regjeringen til livs.

– Det finnes kvinner som gjerne vil være en del av Danmark som blir forhindret av sine familier og omgangskrets. Dette er våres medborgere som står midt i en frihetskamp og som trenger mer støtte fra Christiansborg (Stortinget, red.), sier statsråden.

Derfor vil Tesfaye og regjeringen at straffen skal skjerpes for dem som fastholder en kvinne i et ekteskap mot hennes vilje.

Så til imamene, og nå bør Guri Melby skjerpe ørene: Religiøse imamvielser som ikke har gyldighet etter dansk lov, skal straffes med to års fengsel. Hvis vielsen omhandler mindreårige, skal imamen utvises.

Ifølge dansk ægteskabslovgivning er traditionelle vielser af mindreårige under 18 år allerede forbudt, mens der ikke er noget forbud mod religiøse vielser af mindreårige. Men på Christiansborg lader der nu til at være bred opbakning til et forbud.

Vi minner om saken i Oslo der en imam viet ei jente på 13 år. Han gjemte seg bak en dør for ikke å bli identifisert.

Danske TV2 har denne saken, som toppet i sosiale medier i Danmark forrige døgnet, og den er lekket gjennom et regjeringsnotat ved et uhell, skal vi tro kanalen. I notatet står også dette:

Derudover viser notatet, at regeringen blandt andet har gjort sig overvejelser om at stille nye krav om, at trossamfund udtrykkeligt skal anerkende dansk ægteskabslovgivning, samt skærpede danskkrav til religiøse forkyndere.

Danskene ligger som alltid først i klassen i Vest-Europa. Hva gjør Norge nå?