Terrorisme og ekstremisme

Ikke til å tro: IS-kvinne reddet av politiet

Den svenske kvinnen rekrutterer til IS og hjelper dem med finansiering. Hun er endog svigermor til IS-terroristen og norsksvenske Michael Skråmo, som ble drept i Den islamske staten. Når hun blir konfrontert av svenske Expressen for sine aktiviteter, får hun beskyttelse av svensk politi som sluser henne inn i kommandobilen sin.

Svenske Expressen har gjort en formidabel viktig jobb. Med skjult kamera avslører de at konvertitten Ulrika Pape (48) samler inn penger fra IS-sympatisører i Sverige som hun sender videre til IS.

Reporteren gjorde følgende: Han laget en profil på Facebook der han kalte seg Abu Jaber. Han brukte et profilbilde av en moské, og begynte å legge til venner. Deretter tok han seg inn på ulike Facebook-grupper. Som en som «slåss for Allahs skyld». Der var det åpenbart at man støttet IS.

«Huvuddelen av konversationerna i gruppen sker på engelska, men påfallande många av gruppens medlemmar är hemmahörande i Sverige.»

På gruppen ble det hele tiden oppfordret om å donere penger. Ikke minst til IS-krigere som sitter fanget i Syria. På gruppen er det en kvinne som kaller seg Sarah Birdson. Hun skriver: «Har dere egne kontakter så send. Det går via meg og det haster.»

På siden hennes har hun også lagt ut dette: «Hijab my weapon.» Etterfulgt av et symbol på en bombe.

«I den slutna gruppen skriver hon att hon har kontakter för att slussa pengar ned till Syrien. Jag skriver till henne från min påhittade identitet på Facebook och säger att jag vill hjälpa till i kampen.»

Sarah Birdson svarar:

”Wa aleikum Salam bror. Jag har kontakter där ja absolut.”

Hun forteller om «søstre» som trenger økonomisk hjelp i Syria. Hun nevner Al-Hol-leiren, som IS-kvinnen som er hentet til Norge bodde i. Pengene sendes av henne, fortsetter Birdson.

Ulrika Pape bruker Western Union, som vi har nær sagt overalt i Norge også.

Pape konverterte i 2007. Hun har vært i Den islamske staten og har rekruttert mange til terrorstaten. Hun tok med seg både barn og barnebarn til IS. Der prøvde hun å kapre en kone nummer to til Skråmo, altså sin datters ektemann.

Pape trivdes godt i kalifatet til IS:

– Att bo där var fantastiskt, det var bra. För en kvinna var det säkrare där, än vad det är här. Ingen trakasserar mig, attackerar mig, är otrevlig mot mig. Jag kände mig mer fri där än här.

Nå er hun avslørt som fortsatt IS-er. Hun samler inn penger.

Både datteren og den norsksvenske svigersønnen ble drept i IS-kalifatet. Sverige hentet de syv foreldreløse barna.

Vid årsskiftet 2018/2019 dog hon i en bombattack. Några månader senare dog också Amandas make (Skråmo, red.)  i striden om IS sista fäste Baghouz. Kvar i Syrien fanns då deras sju barn. I maj förra året kunde Expressen avslöja att Ulrika Pape dykt upp hos sina barnbarn på ett hotell i Erbil strax innan barnbarnen flögs till Sverige.

Pape møter Expressen.

Men om Sverige, som offentlig påstod har erfaring med personer som returnerer fra Syria, var det kanskje ikke like god oppfølging med radikaliserte bestemødre?

Expressens undercover blir tilbudt hjelp av Pape å smugle ut IS-folk fra interneringsleirene. Hun kan også hjelpe til med bolig i Sverige (sic).

Har en bror där. De tar nu 5 för att smuggla ut mot andra som tar 12 el mer”, skriver hon och frågar:

”Kanske du har någon som har släkt som vill ut”.

Pape tillägger att hennes kontakt också kan hjälpa till med boende för dem som smugglats ut och att alla inte vill komma tillbaka till Sverige.

Pape beskriver sin fremtoning. Expressen møter henne. Hun avsløres. Og så kommer den fantastiske muligheten for Pape til å unnslippe konfrontasjonen. Politiet er der, og de åpner velvillig døren til kommandobilen da hun ber om det.

Politiet i Sverige reddet IS-kvinne fra å bli kritisk undersøkt av pressen. «Kan ni hjälpa meg?» sier Ulrika Pape – og politiet åpner døren.

Sverige, kjære Sverige, hva er det dere driver med? Vet dere at det er smittsomt? Vår egen Regjering driver med noe som ligner, som IS-kvinne de lot true seg tilbake til Norge med trusler om en dødsyk sønn.

Se video av svenske polititis «redningsaksjon» av IS-kvinnen på svensk territorium. Nederst i artikkelen.