Forskjellsbehandling og diskriminering

Åkessons SD har tatt Rolf (88) inn på hotell

Rolf Hansson har i hele vinter blitt tvunget av kommunen til å bo i bilen. Sverigedemokraterna har nå booket han inn på hotell.

Klokken 10 i dag publiserte vi den gripende reportasjen til Joakim Lamotte om pensjonisten Rolf Hansson. Hansson fyller 90 om to år, og i hele vinter har han blitt tvunget av kommunen Trellesborg til å bo i bilen. Dette fordi den gamle rotet i noen måneder med å betale husleien til den kommunale boligen han bodde i.

– Er det slik det skal avsluttes? spurte en gråtende Hansson Lamotte.

Reportasjen har vakt enorm oppmerksomhet i Sverige. Folk er rasende og fortvilet, For det er ikke bare Rolf som svenske myndigheter har snudd ryggen til. Vi har i flere omganger vist «Sverige-bilden», som fra Stockholm, der fattige svenske pensjonister går rundt med plastposer og trillebagger. De sover på nattog, nattbusser og nattåpne burgerrestauranter. Det totale antallet eldre uteliggere skal være 1 850 personer, fortalte vi for to år siden.

Her suppekø i Stockholm som eldre uteliggere benytter seg av.

De aller fleste av dem har arbeidet et helt liv. Like fullt er det ikke mer enn eksempelvis en skilsmisse som skal til for at den ene parten ender i denne ulykkelige tilstanden. Eller det kan handle om betalingsvansker, eller at man ikke har bo-referanse.

Les også: Eldre sover på gaten mens nye innvandrere får bolig

SD tok grep

Nyheten om Rolf spredte seg raskt i sosiale medier i går. Dette første til at politikere lokalt i Trellesborg kommune, Sverigedemokrater, sendte folk ut i gatene på leting etter den gamle. Rolf ble funnet i bilen sin og tatt med til hotell.

– Vi kommer til å stå for mat og husrom til kommunen tar sitt ansvar, sier Helmuth Petersén i SD.

Petersén mener at dersom Rolf hadde hatt et annet navn enn Hansson, ville han fått hjelp av kommunen umiddelbart. – Det er åpenbart slik at har man et annet etternavn så får man hjelp tidligere. Han har et vanlig etternavn og da får man kanskje ikke den hjelpen man har krav på.

Hvordan tenkes det i de andre partiene om at det er SD som tar ansvar? Jimmie Åkessons SD som i alle år har blitt fremstilt som inhuman og det som langt verre er.

Saken om Rolf må oppleves som dypt pinlig for kommunen. La oss håpe at den fører til at Sveriges kommuner har fått seg en lærepenge. De som bygde veldferdsstaten skal nemlig behandles med den aller største respekt og verdighet. Det er det minste vi i yngre generasjoner kan betale tilbake.