Islam

Stortinget kapitulerer for islam: Serverer kun kyllingpølser på juletrefest

Stortinget inviterer til den årlige juletrefesten. I år skal barn og voksne serveres kyllingpølser med lompe. Ingen andre alternativ tilbys. Aftenposten gleder seg over utviklingen, vi andre vemmes over den kulturelle kapitulasjonen for islam.

For en tid tilbake tok Aftenposten til ordet for at svinepølser burde ersattes med kyllingpølser i barnebursdager. Dette er en «tilpasning til at det lever mange muslimer i Norge», mener avisen, og skyter ned alle som skulle mene at islam har fått vel mye plass i det offentlige Norge. Vi må ikker fristets til å tro at det foregår en islamisering, er også avisens budskap.

Skjermdump fra Facebook-siden til Christian Tybring-Gjedde.

Vi antar derfor at det jubles i Aftenpostens redaksjon i dag, for Stortinget inviterer nå til juletrefest (ikke tradisjonsfest, vel og merke, apropos Seljord kommune). Og på juletrefesten skal det serveres kyllingspølser annonseres det, antakelig for ikke å skremme bort noen som er redde for svinekjøtt. For juletrefesten er åpen for alle borgere. Og da må norsk mattradisjon vike for de i underkant 5 prosentene av landets befolkning som antas å ha en tilknytning til islam.

Da kan vi konstatere at halal og haram er på innsiden av vårt fremste organ også.

«Alt går i grisen»

Stortingsrepresentant for FrP, Christian Tybring-Gjedde, er nok ikke like lykkelig over avviklingen av Norge som Aftenposten. Han skriver i dag dette på Facebook:

For en tid tilbake skrev Aftenposten på lederplass at man i barnebursdager burde erstatte svinepølser med kyllingpølser. Holdningen var at det gjør ingenting for vår kulturelle identitet om vi aksepterer og tilpasser oss mattilberedning og forbud slik de fremkommer i andre religioner. Vi kan jo spise alt uten at vi plages av det, var Aftenpostens holdning.

Alt går i grisen så og si.

Nå tar det offisielle Norge dette et skritt videre. Vi husker alle skolen i Seljord som besluttet å erstatte ordet «jul» med «tradisjon». Når endrer en av fremste kulturinstitusjoner og landets lovgivende forsamling sin årevise tradisjon. På årets juletrefest i januar skal det nå serveres pølser av kyllingkjøtt. Ikke som et alternativ, men som eneste pølsevariant (med et lite forbehold om dette også var fjorårets praksis). En slik endring av årelange juletradisjoner har garantert Aftenpostens støtte. Det gjør da vel ingenting vil nok den kulturrelativistiske avisen mene. Vel, for meg er ikke dette et eksempel på toleranse, men enda et eksempel på kulturell kapitulasjon. Og da kan man si som i Seljord; God tradisjonsfeiring!

Hva blir det neste islam-trekket fra den knelende nasjonalforsamlingen?