Islam

Stor moské kan miste all økonomisk støtte

Den nest største moskeen i Norge kan miste all offentlig støtte. Dette grunnet uklarhet om hvem som faktisk leder moskeen. Men hvorfor ikke stanse all støtte grunnet helt åpen ekstremisme, Erna?

Tawfiiq Islamsk Senter er den aller største moskeen i Norge, hvis man tar antall medlemmer som er bosatt i kommunen Oslo. Moskeen har vi omtalt i årevis, da vi tidlig forstod at ekstreme krefter var i sving på innsiden. Den britiskfødte og terrordømte Anjem Choudary har eksempelvis hatt Paltalk-sendinger med ungdom i moskeen. Det er i denne moskeen at vi kunne fortelle at «Anne», da rusavhengig, ble giftet bort på telefon til landsforviste Omar Cheblal, siden drept i kamp for Den islamske staten.

Moskeen er dannet av somaliere, men er i dag flernasjonal.  Den har opp mot 8.000 medlemmer. I november i år kom det frem at myndighetene vurderer å ta fra moskeen all offentlig støtte, tilsvarende over 8 millioner kroner per 2019. Dette skyldes at det hersker stor usikkerhet om, hva som foregår under kuppelen i Oslo. Hvem består moskeens styre av? Det snakkes om klankonflikter innad. Og penger.

Tawfiiq Islamsk Senter, ved Grønland politistasjon. 

Ekstrem moské ideologisk

Nå varsler staten, ved Fylkesmannen, at støtten kuttes. Man vet fremdeles ikke hvem som formelt er styret i moskeen:

«Idet vi ikke har mottatt en endelig avklaring i saken om hvem som er det lovlige valgte styret og hvilket vedtektssett som gjelder, er det nødvendig å gå til det skrittet og varsle sletting av Tawfiiq Islamsk Senter fra vårt register», skriver Fylkesmannen.

Det skal være svært sjeldent at staten går til et slik skritt, melder NRK.

HRS har i mange år ment at de ideologiske forholdene i den totalitære moskeen, som Profetens Ummah i sin tid trivdes godt i før de fikk ryggraden brukket, burde være mer enn god nok grunn til å strupe denne moskeen. Hva godt har den brakt Norge? Motsatt tenkt, og svart: Den har skjøvet muslimske innvandrere bort fra Norge. Pent sagt.

Men heller ikke denne regjeringen vil ta i islam substansielt. Man vet åpenbart ikke hvordan det kan gjøres, og man våger ikke prøve. Ikke så veldig underlig. Totalitær islam er «smart»: Ikle en ideologi religion, og de – politikerne – synes å være livredde for å brenne de pene lankene sine. Men nå har de i det minste en teknalitet å lene seg på.

Det er for øvrig denne moskeen både statsminister og justisminister dro for å ha dialog etter terror i Bærum. Dialog, altså. Om hva?

Hovedbilde: Skjermdump av dialogmøte etter Bærumangrepet.