Mediekritikk

Politiet kritiserer NRK

Det har neppe gått opp for NRK hvilke skjøre tider vi er inne i når det gjelder sikkerhet i Norge. 

Sikkerhetstrusselen som Norge står overfor kan ikke «komiker» Tonje Holm Sandnes eller NRK Satiriks ha forstått mye av.

Da årets slottsmiddag gikk av stabelen for to dager siden, med Regjeringen og stortingsrepresentanter tilstede, hadde Holm Sandnes og NRK Satiriks funnet ut at det ville vært gøy om hun prøvde å ta seg inn.

I bunad tok hun veien til Slottet, selvsagt uten invitasjon, og utga seg for å være «Torunn Gåsemyr – stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet» som skulle delta på gallamiddagen.

Hun forteller vaktene at hun ikke har med invitasjonen og blir spurt om å legitimere seg. Det kunne hun heller ikke. Ergo slipper hun ikke inn.

Politiet bekrefter overfor NRK at de kjenner til hendelsen.

– Det var en person som forsøkte å ta seg inn på Slottet og oppga falskt navn. Personen ble sjekket av politiet, og viste seg å være fra NRK. Vedkommende ble avvist av politiet, sier pressesjef Unni Grøndal.

– Jeg kan legge til at vi ikke synes noe særlig om at man utfordrer sikkerheten på Slottet på denne måten, og vil ta det opp direkte med NRK, sier hun.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK forteller at han var kjent med stuntet på forhånd.

Han er uenig i at hendelsen utfordret sikkerheten, og det selv om Slottet ikke var informert på forhånd om opptaket NRK skulle gjøre til et Satiriks-program om «selskapsliv og politikk».

Man kan virkelig lure på hva som foregår i NRK. Kan de ta noen av sine årlige 6 milliarder skattekroner og sende redaktørene sine på kurs? Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen kan sikkert få det ekstra billig hos sin kone, tidligere SV-leder og statsråd Kristin Halvorsen. Og det får sikkert NRK også filme?