Aktuelt

Andre gang på to dager: Kvinne skutt og drept i Sverige

Nok en ung kvinne (18) er skutt og drept i Sverige. Det skal være benyttet automatvåpen. Politiet jakter på to maskerte gjerningsmenn.

Det var i natt ved 01:30-tiden at politiet ble varslet om skyting i en leilighet i Stockholm.

Politiet har bekreftet at en kvinne ble funnet skadet i leiligheten, og at hun døde i tidlig i dag.

Et vitne forteller at det var minst tre skudd, og at disse kom fra et automatvåpen. Et annet forteller om opp mot ti skudd. To maskerte personer stakk av fra stedet i en mørk bil.

Svenske medier som har vært på åstedet rapporterer om at skuddene skal ha blitt avfyrt fra utsiden og inn i leiligheten. Minst to skudd skal ha gått gjennom vinduer, mens ett skal ha truffet husfasaden.

Det spekuleres i at det ikke var denne unge kvinnen som var målet. Målet skal ha vært en kriminelt belastet mann, dømt for blant annet ran, grov voldskriminalitet og narkotikakriminalitet.

Det er bare to dager siden en kvinne med barnet på armen ble skutt i hodet og drept på åpen gate i Malmø. Politikerne fordømte dette mordet som grenseoverskridende, og slo fast at slik kan det ikke være i Sverige.

En kvinne som bor i området der kvinnen ble drept i natt, sier det som det er:

– Gud, det här är helt galet. Helt sjukt.

Det er ikke til å undres over at flere forlater Sverige. «Det gamle Sverige eksisterer ikke lenger, og jeg kan ikke leve i det nye,» som en sier det.