Islam

Sjokkerende om IS-hustruenes behandling av slaver. Skal de virkelig «hjem» til oss?

Yezidi-jenter fanget av IS har blitt voldtatt av flere hundre menn. Jenter så unge som 10 år har født barn. Kvinner forteller om hvordan de også ble mishandlet av IS-hustruer og deres barn som slaver for dem. Det er de sistnevnte hustruene som trygler om å få komme tilbake til land som Norge og Sverige. Med sine barn som kan ha blitt trent opp til å drepe. Forstår man fremdeles ikke alvoret?

De vil gjerne fremstå som helt uskyldige. IS-hustruene som vil ha hjelp til å komme tilbake til landene i Europa de forlot til fordel for barbariet i kalifatet. Mange av dem angrer overhodet ikke, tross situasjonen nå der de lever i elendige interneringsleirer, mens antakelig de siste restene av drømmene om å leve i det perfekte islamske samfunnet nedkjempes.

10 år gammel og gravid slave

Marwa 10 år. Skjermdump Daily Mail.

Vestlige regjeringer vurderer i disse dager å hjelpe dem om å komme hjem igjen. Da burde de ansvarlige eksempelvis lese denne artikkelen. Den handler blant annet om Marwa, ei jezidi-jente. Hun var 10 år da hun ble fanget av IS i Sinjar i Irak. Hun ble tatt til Raqqa, der et familiemedlem registrerte at hun var gravid. 10 år gammel.

Mennene i landsbyen til Marwa ble begravd levende i massegraver. Kvinner og barn ble tatt til en by i nærheten der de ble delt opp for salg etter alder. Jentene i alder 10 – 20 år fikk høyeste prislapp. Dette skjedde i 2014. I går fortalte tanten til Marwa, Mahdya, historien til en britisk journalist. Marwa er ikke en enestående historie.

«There are a lot of girls like her,» said Ziad Avdal, a former teacher who runs safe houses for Yazidis escaping IS.

«It is not just terrible that she is pregnant – these young girls may have been raped by 100 men before they become pregnant.»

Mahdya (29) som klarte å flykte med hennes to døtre på åtte og ni år, var en av rundt 6 500 yezidier som ble kidnappet av IS. Nesten halvparten er i dag fremdeles savnet. Hun forteller en grusom historie om å bli solgt gjentatte ganger, om trusler om at døtrene skulle voldtas, og hun vitnet selv at hennes egne døtre regelmessig ble slått med ledninger av IS-hustruer og deres barn.

Later she told me that for five years she was forced to work as a cleaner and servant for IS families who beat her.

She showed me a healed scar on her cheek and nasty, fresher wounds on the back of her head.

‘I had to do everything for the women,’ she said, adding that she was given the new Arabic name of Umatullah (mother of God) and held with about 15 other Yazidi girls.

‘All the women, even their children, would beat us, she said.

Forstår politikere alvoret?

Jeg tror det ikke har sunket inn hos politisk ledelse, verken i Norge eller i nabolandet vårt Sverige, hva disse IS-menneskene har vært med på av grusomheter, og som de fremdeles mener er «det perfekte samfunnet».

Statsminister Stefan Löfven lurer på om han skal hente barna deres til Sverige, barn som kan være trent opp som bødler. Vår regjering har sagt at det er fritt frem for IS-krigere å komme tilbake til Norge – det til tross for at alle forstår at det blir nærmest umulig å straffeforfølge dem fordi bevis mangler, og det til tross for at både deres kvinner og barn kan være tikkende voldsbomber. Og også antidemokrater på sin hals.

La oss også minne om at IS har oppfordret kvinner til å begå terrorangrep. IS-kvinner bør “forberede seg på å forsvare sin religion ved å ofre seg for Allah”, som det hette da IS begynte å miste territorium i 2017. 

Har politikerne vurdert hva reaksjonene kan bli i befolkningene i sine respektive hjemland i Europa dersom tilbakevendte IS-medlemmer begår vold og terror her?

Vi minner også på at nå pågår det rekruttering til IS i Malmø. Bak rekrutteringen står hjemvendte IS-krigere. Skal dere aldri lære? integrerings-utopister av politikere.

Hovedillustrasjon: Skjermdump NRK i dag, der reportasjen handler om at kurdiske myndigheter vil at vi skal ta imot IS-hustruene og deres barn og integrere dem her.