Islam

Islamist ønsker velkommen til byen. – Det er reklame for mangfoldet, svarer kommunen

På et reklameskilt utenfor byen Gävle ønskes besøkende velkommen av en kvinne i hijab. Og kvinnen er ikke hvem som helst. Hun har åpne bånd til den ekstreme moskeen i Gävle, der imamen anses å være lederen for militante islamister i Sverige. Imamen hyller Den islamske staten og Al-Qaida.

Det har liksom ingen ende. Og da tenker vi på islamiseringen som svenskene selv står bak.

Gävle-moskeen har fått mye oppmerksomhet gjennom årene grunnet den ekstreme fremtoningen og alle avsløringene av det samme.  Vi omtalte den sist i januar i år. Da handlet det om en journalist som gjorde jobben sin. Han avdekket ekstreme krefter rundt denne moskeen og en tilknyttet skole for barn. Da gikk imam Abo Raad berserk og tvang ham inn i et rom, der imamen og to medløpere truet journalisten på det groveste. Imamen ble således politianmeldt, og vi stilte følgende spørsmål: «Er det ikke på tide at moskeen stenges for godt?»

Imamen Abo Raad. Foto: Gefle Dagblad.

Enhver fornuft tilsier dette, men Sverige er ikke særlig belemret med fornuft. Det er nemlig også godt kjent at moskeen har samlet inn penger til terror. Og når journalister setter et kritisk søkelys på moskeen, ja, da kan man regne med bombetrusler og krav om sletting av avisartikler.

Al-Qaida og IS

Tross alle avsløringer gjennom årene av denne Qatar-finansierte moskeen, får den fremdeles offentlige midler, blant annet til «brobygging» og arbeid mot rasisme og islamofobi. I den anledningen ble følgende varsel om ulike forbud lagt ut på en nettside som blant annet Gävle-imamen Raad stod bak:

Enligt muslim.se är följande förbjudet:

– Att bli vän med icketroende och tycka om dem.

– Att bli medlemmar i de icketroendes samhällen, gå med i deras partier, göra deras antal större, ta deras nationaliteter (utom när det är nödvändigt), att tjänstegöra i deras arméer eller hjälpa till att utveckla deras vapen.

– Att imitera dem i klädsel, utseende, tal, osv, eftersom det indikerar kärlek för den person eller det folk som imiteras.

Kvinnen som nå ønsker velkommen til Gävle på en prangende elektronisk poster ved innløpet til byen, heter Suzan Hindi. Hun har åpent figurert i Gävles islamistkretser i mangfoldige år. Som da hun i 2009 hadde en journalist på omvisning nettopp i denne moskeen, hennes moské. Hindi uttalte stolthet over at Qatar-moskeen arkitektonisk fremstår som en ordentlig moské.

I artikeln uttrycker Suzan för journalisten hur nöjd hon är att byggnaden även ”utanpå syns det att det är en moské”. I samband med besöket hänvisar Suzan reportern till att låna slöja och ”stora kläder”. Det handlar om att ”visa respekt för moskén”. Vidare förklarar hon vikten av att inte prata under bönen ”utan man koncentrerar sig på imamens ord”.

Hindi fremmer også påstanden – med hijab rundt hodet, halsen og nakken – at islam ikke undertrykker kvinner, tvert om.

Ifølge Gefle Dagblad er det stiftelsen Sheik Eid Mohammam Al-Thani Charity Organisation i Qatar som kjøpte Metodistkirken i Gävle og grunnla Al-Rashideen moské, som den heter. En av stiftelsens grunnlegger er Abd al-Rahman bin Umayr al-Nuaymi. Han regnes som en av de største økonomiske bidragsyterne til Al-Qaida, og står derfor på terrorlisten til USA, FN og EU.

Gefle Dagblad skriver att grundaren under en period har skänkt 17 miljoner kronor i månaden till Al Qaida i Irak, den del av terroristnätverket som senare kom att byta namn till Islamiska Staten.

Hijab frivillig på hodet = renvaskes

Man skulle tro at disse opplysningene var mer enn nok til ikke å la Hindi posere på velkomstplakat for byen. Men vi snakker tross alt Sverige. Kommunikasjonssjefen i kommunene svarer slik på henvendelse fra Samnytt.se:

Dette er en del av vår markedsføring av Gävle. Gävle er en by som av et stort mangfold og mennesker. Dette er en av Gävles største styrker som vi har valgt å løfte frem i all vår kommunikasjon. … Vi har over 120 ulike språk som snakkes i Gävle og en stor variasjon av nasjonaliteter og religioner. Kvinnen på bildet er en av Gävles mange muslimske kvinner og hun har selv valgt å bære hodeplagget hijab fordi hun vil det og fordi hun kjenner seg som seg selv i den samme.

Ja, da er det fritt frem fordi hun har valgt den selv. Hun kan stemples ren. Hvor nedsnødd er det mulig å være? Hijab, det fremste symbolet på totalitær islam i våre gater, og dertil på hodet til en som er aktiv i en rendyrket salafist- og jihadmoské.