Innvandring

Svenske tilstander: Full oppreisning til Listhaug fra toppekspert

En ledende ekspert på islamsk ekstremisme og terror i Sverige, slår fast at begrepet "svenske tilstander" er en korrekt beskrivelse av de dramatiske tilstandene i Sverige. Hva skal VG, NRK og TV2 nå si, de som jaktet skalpen til Sylvi Listhaug under valgkampen i 2017 da Listhaug brukte nettopp uttrykket "svenske tilstander"?

En bedre oppreisning etter alt oppstyret gammelmediene skapte under valgkampen i august 2017, kunne Sylvi Listhaug knapt ha fått.

Et kort tilbakeblikk på hva som skjedde i den svenske bydelen Rinkeby, da Listahug avla den et besøk i august 2017.

VGs reporter får svar på tiltale fra Listhaug i Rinkeby.

Hele den ledende norske pressen møtte frem på torget i Rinkeby. VGs reporter hadde dette spørsmålet til Listhaug:

Vil du nå slutte å snakke om svenske tilstander?

-Nei, hvorfor i all verden skulle jeg det, svarte Listhaug kontant.

Finn-Ove Hågensen i TV2 var ikke stort bedre. Mister Frekk fikk seg til å spørre følgende etter at Listhaug hadde hatt samtaler med offentlig ansatte i Rinkeby, også kalt Rinkabad:

Fikk du bekreftet dine fordommer?

Hågensen fortsatte i en aggressiv tone:

Hågensen i TV2 med sterke utfall mot Listhaug.

-Alt dette kaoset her (altså «hele» medie-Norge! min merknad), det er litt spesielt. Hva forteller det deg?

Med stoisk ro svarte Listhaug:

-Det er en sak som tydeligvis er av stor interesse…

Hågensen avbrøt henne:

Jo, men det er jo det at du kommer som er provoserende. Mange mener at det er litt respektløst av deg å komme hit.

Listhaug svarte faglig, pekte på parallelle samfunn, hvorpå hun igjen ble avbrutt:

-Men ser du slike tilstander rundt deg her nå? fortsatte Hågensen.

Pay back time

Det må være uhyre pinlig for disse virkelighetsbenektende journalistene at dette «angrepet» på Listhaug nå ender med et gedigent mageplask. Litt over 08.30 i NRK P2 torsdag 17. januar, er den fremste svenske eksperten på terror og ekstremisme i Sverige, Magnus Ranstorp, i studio. Og Ranstorp bekrefter først at «ekstrem salafisme har fått et sterkt fotfeste i Sverige».

Så til perlen da programlederen spurte ham slik:

-Vi i Norge har jo på vår side vært opptatt av begrepet svenske tilstander, synonymt med bydeler med sosiale problemer og svært høy andel innvandrere. Er det rettferdig, synes du, at vi sier svenske tilstander eller bruker begrepet svenske tilstander?

Ranstorp:

-Ja, jeg er ikke like politisk korrekt, for jeg har bodd utenlands ganske lenge. Jeg mener det finnes en svensk tilstand ved at vi har jo et voldsnivå med gjengkriminalitet, med skytninger med håndgranater, på et nivå som ikke er likedan i våre naboland. Vi har også en dyp segregering, hvilket innebærer ofte i disse områdene med politiet, og det er egentlig bare politiet som er der. Og det finnes ingen tillit mellom dem som bor i utsatte områder og myndighetene. Her har du kulturkræsj, du har religionskræsj.

-Vi har en forfatter i Sverige som heter Per Brinkemo, han har skrevet en bok som heter Mellom klan og stat. Det vil si du har klanforhold som skal møte en stat. Vi har jo veldig stor tillit til staten, og det har vi ikke lykkes å håndtere på en bra måte.

-Og i disse områdene bor det jo vanlige, hyggelige mennesker som prøver å håndtere sine liv i sitt nye land. Men du har naturligvis samtidig, de må jo få de beste forutsetningene, men de er omgjerdet av gjengkriminelle, kriminelle element som tar plass i dette vakumet, og den religiøse ekstremismen.

Snakker om at Listhaug knuser så godt som hele det ledende sjiktet medier – uten å måtte ytre et pip.