Aktuelt

Demonstrasjon mot FNs migrasjonsavtale ble stoppet

Demonstrasjonen i Brussel ble stoppet med henvisning til "en brun" demonstrasjon, som man fryktet ville spre seg.

En planlagt demonstrasjon i Brussel mot FNs migrasjonspakt (som den omtales som i Belgia) til søndag er blitt stoppet av byens borgermester og regionens statsminister.

«Vi kan ikke tillate ‘en brun’ demonstrasjon i Brussel,» sa borgermester Philippe Close (Socialist Party) og regionens statsminister Rudi Vervoort (fra samme parti).

Demonstrasjonen ble organisert av flere patriotiske grupper og det som omtales som det høyrepopulistiske partiet Vlaams Belang.

På sosiale medier viste rundt 45.000 mennesker sin interesse for å delta mot FNs migrasjonspakt, ikke minst fordi den gjør migrasjon til en menneskerett.

Tjenestemenn i Brussel fryktet at demonstrasjonen kunne spre seg til andre deler av byen og dermed kom beslutning om å forby den.

«Vi trodde beslutningen ble tatt på grunn av terrorangrepet i Strasbourg, men problemet ser ikke ut til å være demonstrantenes sikkerhet, men deres rett til å samles og ta i bruk ytringsfrihet,» sa demonstrasjonens organisator Filip Brusselsmans, som la til at dette minner han om «totalitære regimer».

Dermed kan vi kanskje slå fast at FNs migrasjonsavtale gjør seg gjeldende allerede før den er vedtatt?