Økonomi

Mister en halv million

Statsbudsjettet for 2019 viser at Regjeringen reduserer vår bevilgning fra 1,8 millioner til 1,3. Det viser igjen hvilken makt Høyre gir Venstre, og hvor feige FrP er.

Det koster å være ærlig, og det uansett regjering. For neste år tilsier forslaget til statsbudsjettet at HRS fratas ytterligere 500.000 kroner, fra 1 835 000 til 1 335 000.

Da vi kom inn på denne posten på statsbudsjettet i 2003, hadde vi med oss over 2 millioner kroner, som over tid er blitt redusert. Med SV i regjering begynte Audun Lysbakken å fase oss ut. Da han måtte gå, fortsatte Inga Marte Thorkildsen (SV) i samme spor. I statsbudsjetter for 2014 foreslo den rødgrønne regjeringen vår bevilgning til 500.000 kroner, som statsråd Solveig Horne (FrP) økte til 900.000 kroner. Den gang klarte Aftenposten å lage en spinnvill reportasje om at Regjeringen «slenger penger etter oss». Det er vel bare å anta at «de røde mediene» denne gangen vil lage skikkelig «gladsaker» på å bli kvitt oss.

Årsaken til kuttet er åpenbart. Venstre er kommet inn i Regjeringen, og FrP orker eller gidder ikke forsvare oss i budsjettforhandlingene. Det til tross for at det meste av FrPs politikk på feltet er utarbeidet av oss. Nå benytter Trine Skei Grande og Abid Raja anledningen til å fordele statens penger til sine venner. Blant annet ser vi at Minotenk, som Abid Raja stiftet i 2012, er kommet opp i 3 millioner kroner årlig, mens Skei Grande og Raja sikret Shabana Rehmans Født fri 5 millioner kroner i år som videreføres på statsbudsjettet til neste år.

Og disse «vennene» vil gjerne øke innvandringen, bruker mer penger på integrering og ellers fortsette å kaste over bord alt som «er norsk». All kultur er like god, må vite. Men hva en del av disse organisasjonene egentlig driver med, ja det forblir et åpent spørsmål.

Vi ser også at selve posten er økt fra 24 til 34 millioner siden 2017, en økning på 42 prosent. Så uansett regjering som skjer bare én ting – mer penger skal brukes. Statsbudsjettet vokser og vokser.

HRS har for øvrig i årevis foreslått at denne posten legges ned i sin helhet, altså at både vi og de øvrige såkalte non-governmental organization (NGO), altså ikke-statlige organisasjoner, forblir nettopp det. Det er åpenbart noe som er fullstendig galt når de fleste av disse er tilnærmet fullfinansiert av staten – som igjen betyr at mange danser etter den sittende regjeringens pipe. For gjør du ikke det – slik som oss – da straffes du, og det til tross for at de fleste partiene på Stortinget i dag ønsker en innvandring- og integreringspolitikk som vi jobbet frem for 10-15 år siden. Men å begrense innvandringen kraftig, det har ingen mot til. Det betyr igjen at FrP velger sorte biler fremfor Norges fremtid.

Men fortvil ikke: Vi skal stå på videre, selv om Aftenposten og andre medier har fanget opp «nyheten» (her faksimile av forsiden på aftenposten.no):