Integrering og integreringspolitikk

Ektemann til islamist siktet for svindel av 6,3 millioner kroner

De spiller på lag med vårt demokrati. De bruker ord som "toleranse, rettferd, frihet, dialog" og så videre. Så er det hele bare et spill. Nå er ektemannen til det vi mener er den fremste kvinnelige islamisten i Danmark siktet for å ha svindlet landet for 6,3 millioner kroner.

Hun heter Asmaa Abdol-Hamid, og skapte stor strid da hun – med hijab – ville inn i Folketinget i Danmark for Enhedslisten, tilsvarende norske Rødt. Hun vil ikke håndhilse på menn. Hun er en åpenbar islamist, men forsvart intenst av venstresidens Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen i sin tid.

Les her, her, og her om denne kvinnens islamistiske ståsted, tilbake rundt 10 år i tid. HRS var våkne, andre medier sov.

Abdol-Hamid ble deretter ansatt på integrering, eller «brobygging», i Fyns politi (sic). Islamist og integrering, altså. Nå er nyheten følgende: Hennes ektemann er siktet for omfattende svindel med offentlige kroner.

Ektemannen legger seg flat:

Sammen med fire andre har den 37-årige Erturum Erdogan ifølge politiet franarret Albertslund Kommune mere end 6,3 millioner kroner, og over for Ekstra Bladet giver Erdogan klart udtryk for, at han inderligt fortryder sine handlinger.

– Jeg erkender fuldt ud, at jeg har dummet mig, udvist karaktersvaghed og en elendig dømmekraft, lyder det blandt andet.

Han er siktet for følgende:

Mens Erturum Erdogan sad som socialrådgiver i Albertslund Kommune fungerede de fire øvrige mænd ifølge sigtelsen direktører i forskellige fiktive selskaber, der var oprettet med det ene formål at malke det offentlige system for penge.

Erturum Erdogan skal have ændret, tilføjet eller slettet ’oplysninger eller programmer til elektronisk databehandling’ for derved at få adgang til pengene, der blev faktureret og udbetalt som betaling for de omtalte kursus-aktiviteter, som de fiktive selskaber stod registreret til at have udført.

Skal vi snakke om lojalitet til nasjonalstaten? Hva skjer i Norge innen samme felt? Antakelig det samme.

Hun er i sjokk – mon det

Erdogan anses å for å være en bakmann. Han sier at svindelen foregikk før han ektet Abdol-Hamid i 2017.

Hun er på sin side «dypt skuffet».

Asmaa Abdol-Hamid lægger over for Ekstra Bladet ikke skjul på, at straffesagen mod manden påvirker hende dybt. I en mail til Ekstra Bladet skriver hun:

– Jeg er i chok, dybt skuffet og ked af, at min mand er sigtet i sagen. Dette har fundet sted, før vi indgik et forhold sammen i 2017. Jeg tager ubetinget afstand fra enhver form for kriminalitet, og det strider dybt imod alt det, jeg står for og mine inderste værdier.

– Min mand, må som enhver anden stå til ansvar for sine handlinger. Idet der er tale om en verserende sag, kan jeg desværre ikke udtale mig yderligere på nuværende tidspunkt, lyder det.

Både Abdol-Hamid og ektemannen har fungert som sosialrådgivere for kommunen. Ja, vi ser hvilken vei det blåser. Bare se til å få flere slike personer «integrert» i det offentlige, og det går raskt den veien høna sparker.