Islam

Riking betaler burka-bøter for å torpedere forbud

En forretningsmann opprinnelig fra Algerie, har brukt millioner på å betale burkabøter i Europa. I dag er han i København for å undergrave det nye lovforbudet mot ansiktstildekning. Dette er overhodet ikke greit.

-Møt meg ved Folketinget og fortell meg om nikab-bøter, sier rikingen Rachid Nekkaz. Han er bosatt i Frankrike, men er opprinnelig fra Algerie. Klokken 15 i ettermiddag demonstrerer han i vår gamle hovedstad og stiller lommeboken sin til disposisjon for muslimske kvinner som har fått bøter etter at Danmark tidligere i år vedtok noe så innlysende som at vi alle skal vise våre ansikt i det offentlige rommet.

Nekkaz har allerede brukt 2,4 millioner danske kroner i ulike europeiske land til å betale kvinners bøter.

– Alle de som har fått en bot, kan komme og møte meg, gi meg bøtene sine og fortelle sine historier. Det blir en fredelig, politisk aksjon.

– Jeg gjør det for å forsvare sivile rettigheter og for friheten til å kle seg som man vil, sier han.

Getty Images

Ja, vi vet alt om frihet og sivile rettigheter – inkludert retten til å kle seg som man vil – i land der nibab og burka trives godt. Tror mannen han er en feminist, kanskje?

Turen til Danmark blir uansett billig for aktivisten for mobile kvinnefengsel. Etter at  lovforbudet kom på plass 1. august, er det kun delt ut tre bøter. En av bøtene gikk til en mann i skimaske:

3. august 2018 blev en 28-årig kvinde sigtet for at bære niqab i Hørsholm Storcenter. Læs mere om den sag her.

31. august 2018 fik en 49-årig mand en bøde for at gå i Haderslev Bymidte med skimaske, bar overkrop og en pind. Han forklarede politiet, at han trænede balance. Læs mere om sagen her.

3. september 2018 fik en 48-årig tyrkisk turist en bøde for at bære niqab på politistationen i Aarhus. Hun fik en bøde på 1000 kroner, som hun straks betalte. Læs mere her.

Respekt for kvinner?

Danske Folketinget vedtok bøter på 1 000 kroner (danske) ved første til og med tredje lovovertredelse. Den fjerde gangen blir boten på 10 000 kroner. Politiet skal i tillegg be kvinnen om å forlate det offentlige rommet og ta seg hjem.

Nekkaz sier han vil dra til København hver eneste måned fremover i kampen sin for at Danmark skal skrote loven mot ansiktstildekning. Så mye respekt for den over hundre år lange kampen for kvinners frihet på det europeiske kontinentet.

Nekkaz har betalt 1 552 bøter i følgende land: Frankrike, Belgia, Sveits, Holland, Østerrike og Tyskland, skriver Extrabladet. Pengene tjener forretningsmannen ved investeringer i teknologi og boligmarkedet, og sa senest i fjor at han vil betale burkabøter verden over. Litt av en livsmotivasjon. Hvilket samfunn vil han ha? Saudiske tilstander?

Skulle Stortinget ta til vettet og gjøre som Danmark, får vi vel dette sirkuset til Oslo også.

Oppdatering: Sirkuset til Nekkaz ble et gedigent mageplask i dag. Ingen møtte frem med bøter for å få ham til å betale, mens de som møtte frem var en hel del journalister og politifolk. Pluss noen politikere. Nekkaz holdt en politisk tale, og ble deretter fjernet av politiet mens han skrek dette om statsminister Løkke Rasmussen:

Nekkaz var klædt med et dansk og et algerisk flag om halsen, mens han holdt et gammelt billede af Lars Løkke Rasmussen og mujahedinere foran munden som tildækning.

«Your primeminister is a terrorist.»

Ja, det var gentelmannen sin, det.