Aktuelt

Migranter under radaren

Migrantene fortsetter å ankomme Spania, også til populære turiststrender.

På ettermiddagen lørdag kom en gummibåt med rundt 50 migranter til Playa de la Barrosa i byen (og kommunen) Chiclana de la Frontera i Sør-Spania. Det er et sted som er avhengig av turisme, og som er kjent for sin strender.

Men neppe alle turistene var fornøyd med migrantene som tok seg i land, en av kvinnene viser fingeren til de ulovlige migrantene.

Hendelsen ble filmet av en av de tilstedeværende og lagt ut på You Tube, og viser en av de antakelig mange ankomstene til Spania som går under radaren. Så er spørsmålet om Spania vil fortsette med den «nye praksisen» som ble kjent forrige uke – nemlig med ekspress-returer. Men først skal jo politiet få tak i dem. Det kan jo bli en møysommelig oppgave, for som vi ser på videoen stikker de raskt innover i landet.

Mon tro hvor mange migranter som oppholder seg ulovlig i Europa per se?