Innvandring

Barnehijab

Koblingen mellom hijab og seksuelle overgrep er bare legitim hvis kvinner, endog jentebarn, skal fortelle oss hvorfor de bruker hijab? Kan noen sette en stopper for denne negative utviklingen, og det raskt?

Vi ser det alle sammen, i alle fall hvis vi vil se, og særlig i de største byene, spesielt Oslo, og enda mer i særskilte områder: Stadig flere jentebarn bruker hijab.

Så kan det være at Faktisk.no vil betvile en slik påstand, og de kan sikkert på kreativt vis komme til at det er «faktisk helt feil». Men for oss som over år daglig har vært i Oslo, ikke minst på Oslo øst, så er utviklingen slående. «Faktasjekkerne» kan jo for eksempel ta seg en tur på H&M på Oslo City en lørdags formiddag.

Situasjonen er sikkert den samme i Bergen, og det kan være derfor BT Junior i mai i fjor lot den da 13 år gamle Waad bidra til en guide for barnehijab.

Ett av spørsmålene lød «Hvorfor valgte du å gå med hijab?». Hun svarer:

– Jeg vil velge selv hvor mye av meg selv jeg vil vise frem. Og jeg vil at andre skal være mer opptatt av det jeg har inni meg enn hvordan jeg ser ut utenpå. Jeg ser også på det som en beskyttelse, for mange damer er utsatt for veldig stygge ting. Folk tuller ikke med den som har på seg hijab. Og jeg føler at jeg er nærmere Allah når jeg går med hijab.

Les det én gang til – og tenk at dette sier en 13-åring i Norge. Nesten ikke til å tro.

Hvis det er gjengs oppfatning at du er ubeskyttet uten hijab, kan det kanskje forklare alle voldtektene og overgrepene mot kvinner uten hijab i Europa.

Faksimile

I 2016 kom et polsk magasinet med forsiden hvor en hvit kvinne ble holdt fast og antastet av det som åpenbart skal forestille asylsøkere eller flyktninger – og som er muslimer. Overskriften lød: «Islamsk voldtekt av Europa».

Det utløste et ramaskrik.

Hva var det oppslaget skulle fortelle oss? At kvinner uten hijab er ubeskyttet? At kvinner uten hijab byr seg frem?

Hva har skjedd de siste årene over stort sett hele Vest-Europa? Akkurat. Seksuelle overgrep har økt i takt med innvandringen. Skyldes denne økningen at vestlige hvite menn forgriper seg på innvandrerkvinner i hijab, altså muslimske kvinner, eller er det typisk ikke-vestlige menn, muslimske menn, som forgriper seg på vestlige kvinner uten hijab?

Vi husker den massive overgrepsskandalen nyttårsaften i Köln. Og vi husker afghanske guttegjenger som forulemper og antaster kvinner uten hijab på festivaler. Statistikkene lyser mot oss sånn generelt. Sverige ligger høyt på internasjonal voldtektsstatistikk. I Storbritannia er det avdekket groteske groomingskandaler av unge jenter. Tusenvis av tyske kvinner og barn har blitt seksuelt misbrukt siden kansler Angela Merkel åpnet døren for innvandrere fra Afrika, Asia og Midtøsten. Listen er lang som et uvær.

Det handler stort sett om innvandrermenn som trakasserer vestlige (unge) kvinner uten hijab. Mange tusen kvinner over hele Europa uten hijab er blitt offer for ufrivillige seksuelle tilnærmelser, trakassering, voldtekter, gruppe- og overfallsvoldtekter. Det er den dystre fasiten.

Men å koble hijab og seksuelle overgrep kan bare gjøres hvis jentebarn skal fortelle oss hvorfor de bruker hijab? Er det virkelig ingen som ser hvordan dette skurrer?

Masseinnvandring av unge virile menn med et forkvaklet kvinnesyn har innsnevret vestlige kvinners handlingsrom og innskrenket deres frihet. Hijaben er en sålede en ganske ekkel markør: Her er vi, dydige jenter som er beskyttet mot menn som gjør stygge ting med oss, og der er dere ubeskyttede vestlige kvinner.

Det er foruroligende. Et forbud mot barnehijab må på plass – for foreldrene tar åpenbart ikke noe ansvar for de åpne, frie samfunn de ellers nyter så godt av.