Mediekritikk

VG og MSMs hykleri

Medienes hykleri fremstår som grenseløst: VG "avslører" gjengkriminalitet som har pågått over tid - avsløringer HRS har gjort i årevis - og nå konfronteres FrP (!) som de ansvarlige. For det første er det ikke FrP som er den skyldige, men verre er det at MSM først tar opp alvorlige samfunnsproblem når de kan blande inn partipolitikk. Det er faktisk et alvorlig demokratisk problem.

Det går rett vest med etablerte norske medier (MSM), mens «alternative medier» – slik som du leser nå – skyter i været. Ingen andre enn MSM lurer på hvorfor dette skjer. Enhver som følger med et lite minimum av nyhetsbildet kjenner det i magen hver dag: Blir vi lurt?

For MSM har spilt ut sitt viktigste kort, troverdigheten, og trodde det skulle trumfe alt. Det gjorde det ikke. Derfor prøver de seg på det nedrigste av det nedrigste – igjen – nemlig å stjele andres saker som egne avsløringer. Og det skjer samtidig med at de har gjort alt hva de makter for å diskreditere oss som – med minimale ressurser – har slitt i årevis for å sette viktige samfunnssaker på den offentlige agendaen. I tillegg prøver mediene å støtte hverandre ved å vise til hverandres «avsløringer» – selv om de samme vet at det er helt andre som har stått for avsløringene.

Som for eksempel ulike former for kriminalitet.

Avsløringer og unnfallenhet

For enhver rights.no-leser har VGs «avsløringer» om kriminaliteten i Oslo, særlig på Oslos skyggeside, vært velkjent stoff. Og tro meg, vi vet at journalister er flittige lesere av oss. Så VG har fulgt nøye med i alle de sakene vi har avslørt. Om det så har handlet om bilbranner, steinkasting, narkotikakriminalitet, gjengutviklingen, voldtekter, våpen, borgervern, politiets mangel på verktøy, «sosionomiseringen» av politiets metoder, overrepresentasjon av innvandrere, bruk av småunger som «oppbevaringsbokser» og selgere, politiets angst for bruk av glattcelle, politiets manglende kapasitet for å få straffesakene gjennom systemet, bruk av OPS (oppgjort på stedet) osv. osv.

Timesvis på timesvis med møter med politikilder, etablering av nye kontakter, sjekking av tall og utvikling, lesing av rapporter og milevis med artikler på rights.no. Og mange møter med andre aktører, som for eksempel barnevern, Nav-folk – og politikere, alt for å få informasjon slik at de riktige innså problemene og kunne få samfunnet på riktig spor.

Og hva var MSMs bidrag? De holdt kjeft. Fullstendig taust – hvis de ikke kunne være et mikrofonstativ for «det glade budskap» som politiledelsen, forført av strategisk stab, og politikere gjerne ville selge ut: Kriminaliteten går ned – også i Groruddalen, kvitret MSM. Ja, så enig med politiledelsen har journalister vært, at endog den dyktige «revolverjournalisten» Jon Hustad gjorde sitt for å prøve å knuse Hege Storhaugs troverdighet ved å angripe henne for å mene at kriminalitet er et særlig problem i Groruddalen – noe Storhaug for øvrig ikke hadde skrevet et ord om i boken Islam. Den 11. landeplage, som var utgangspunktet for TV2-intervjuet. Altså hadde også Hustad slukt agnet fra politiledelsen.

Unnfallenheten fra MSM kan ikke skyldes annet enn overdreven tro på seg selv mikset opp med en god porsjon kunnskapsløshet og latskap.

Lekkasjer

Unntaket i dette ensrettede bildet var da vi i fjor sommer startet en serie om Oslos kriminelle underverden der vi blant annet siterte fra et internt nyhetsbrev i politet. Da kom VG på banen med følgende NTB-melding med tittelen:

«Lekkasje i Oslo-politiet oversendt til Spesialenheten»

Der kunne vi lese at «Et internt nyhetsbrev med navn, bilder og detaljer fra pågående etterforskninger i Oslo-politiet er lekket til innvandringskritiske Human Rights Service.» Lekket, dere – til innvandringskritiske HRS. Videre kunne vi lese følgende: «HRS har riktignok valgt å skjerme de kriminelle som omtales – «noe annet kan kanskje føre til at de samme blir tilført enda flere rettigheter», skriver HRS-leder Rita Karlsen i en artikkel på gruppens nettside.» Gruppens nettside, dere. Vel, denne «gruppen» kunne jo også avsløre at nettopp kriminelles rettigheter har gått over alle støvelskaft. Politiinspektør Tore Soldal ble referert på at «Enhver lekkasje i politiet kan skade tilliten og troverdigheten vår, uavhengig av om lekkasjen skjer til politiske aktivister eller til etablerte medier.»

Og hva skriver så VG nå – så og si i enhver sak de omtaler kriminaliteten i Oslo? Jo at VG «avslører» fra «hemmelige etterretningsrapporter». 

Hvem roper på Spesialenheten? Og hva sier politiet til disse lekkasjene til VG?

Og vet dere, VG brukte hele seks måneder på kartleggingen av gjengen Young Bloods. Seks måneder! Til Orientering: Vi har jobbet med dette i minst ti år, intensivt fra 2015 til 2017. Men til tross for «all jobbingen» VG har nedlagt, så skulle en tro at Young Bloods ble etablert for noen år siden – men gjengen oppsto for minst 20 år siden, antakelig er den eldre.

Dobbeltmoralen fra MSM er så hyklerisk at man knapt tror det er sant. Men verre: det er et demokratisk problem.

Hykleriet fortsetter

Siden VG nå har «avslørt» at kriminalitetsutviklingen i Oslo er slik HRS har avdekket, så skulle en jo tro at MSM var sitt samfunnsansvar bevisst. Men den gang ei. Igjen viser MSM at deres troverdighet står til null – fordi det går partipolitikk i det.

Eks-justisministerene Sylvi Listhaug og Per-Willy Amundsen – begge FrP må vite – kritiserer politiet!, lyser det mot oss i det ene etter andre MSM. Det går løs på troverdigheten til politiet, akker byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Men tro ikke at et eneste MSM minner oss om at det nettopp er Johansen som har ansvaret i Oslo – og at han inntil VGs «avsløringer» hevdet at kriminalitetsutviklingen i Oslo var under full kontroll – og at Oslo er en trygg by. Å nei du, det er FrPs justisministre, nå Tor Mikkel Wara, som skal filleristes.

Og siden det er «etablerte» VG som «avslører» så følger selvsagt «folkeopplysningskanalen» NRK opp, men med hva? Selvsagt:

«Fremskrittspartiet har hatt justisministeren i hele perioden situasjonen har forverret seg, men nå lover justisminister Tor Mikkel Wara at tiltak skal komme fort.»

Nei, NRK, situasjonen har forverret seg over de siste 10-15 år. Kriminelle ble ikke «født» den dagen H/FrP-regjeringen tok over roret. Det er direkte flaut hva MSM prøver å få oss til å tro.

For i samme reportasje fra NRK sier Jan Erik Bresil, fagansvarlig for utepatruljen ved Grønland politistasjon følgende (vår uthev.):

– Vi har 8–9 åringer som står og snakker med oss og snakker om hva som skjer hvis jeg slår ned politiet? Hva skjer hvis jeg kapper hodet av politiet? Dette her er holdninger som går nedover. Det går i arv. Og disse få kan ende opp med å bli rollemodeller for mange.

Holdninger som går i arv? Fra 2013 og etterpå?

Og – lytt nå nøye MSM – en av grunnene til at situasjonen har forverret seg, er nettopp MSMs unnfallenhet. MSMs vaktbikkje-funksjon er redusert til en gjeng ender som i flokk gakker og kakler med makta. Dere må være uendelig stolte!

Så kan jeg avsløre at HRS har planer om nye metoder som vil kunne avsløre langt mer av det som skjer i Norges underverden. Men vi mangler ressurser. Så husk nå endelig å forfatte flere lederartikler og saker der dere diskrediterer oss og endog ber om at vi mister statsstøtten. For vi er en farlig konkurrent.