Islam

Islam vinner frem. Hva gjør Erna når id skal feires?

En svensk kommune sponser id-fest. Islam "tar strategisk litt over" Sverige, mener Kristdemokrat. Ja, og med god hjelp fra de innfødte selv. For skal Erna Solberg feire id i år også?

Fastemåneden ramadan er slutt 15. juni. Dagen etter, den 16. juni, skal Älmhults kommune sponse feiringen id al-fitr. Initiativet kommer fra en ukjent kommunalt ansatt, men støttes helhjertet av Socialdemokraterna – i «integreringens» navn.

Kristdemokraterna er dog ikke like hjertelig innstilt. Islam «tar liksom strategisk litt over», heter det fra den kanten.

Festen eid al-fitr anordnas som en del av det kommunala projektet Fritidsskola för nyanlända, och finansieras av pengar från länsstyrelsen som ska främja integration. Arrangemanget är öppet för alla, rapporterar Smålandsposten på onsdagen.

Dan Bülow är Kristdemokraternas ledare i Älmhult och tycker att det är en dålig idé att kommunen blandar sig i det muslimska firandet.

– Jag tycker först och främst att det ska vara rättvist, man ska inte gynna någon religion framför någon annan. Sen är jag lite bekymrad. Jag är inte bekymrad över att vi har muslimer i vårt land men jag är bekymrad över att de liksom strategiskt tar över lite. De tar över områden, säger han till Smålandsposten, som frågar honom om problemet är att det just är en muslimsk fest.

– Ska sanningen fram är jag bekymrad över hur islam knaprar åt sig här i Sverige. Det står jag för, säger Dan Bülow som dock påpekar att muslimerna kan anordna sina fester privat utan kommunal inblandning.

Beslutet att anordna festen togs av tjänstemännen i kommunen, men kommunalrådet Eva Ballovarre (S) uppger att hon står bakom det.

– Om syftet med festen är integration tycker jag att det är något positivt, säger hon till Smålandsposten.

I Valhall i fjor møtte statsminister Erna Solberg opp da totalitære krefter samlet seg til id-feiring. Solberg ble tatt imot som en superhelt av Rabitamoskeen og Islamic Cultural Centres medlemmer og ledere, og flørtet villig tilbake. Dette er altså moskeer der kjente terrorister og jihadister har satt sine fotavtrykk.

– Som mennesker er vi likere enn mange vil ha det til, lød det fra Solberg i fjor. Vel, disse kreftene er mot likestilling, setter muslimer over ikke-muslimer (som er religionsbasert rasisme), og de støtter ikke religiøs frihet og ytringsfrihet. Så, nei takk, dette er ikke krefter nordmenn og assimilerte innvandrere har noe som helst ideologisk til felles med.

Hva blir Solbergs «sjakktrekk» i år?

Når til og med president Trump skal feire id i år ifølge Breitbart (han gjorde ikke det i fjor), så må man spørre seg om vestlige ledere lider av et felles underkastelsessyndrom.