Islam

-Hijab på barn er ekstremt. Ja, men gjør noe da!

Nordmenn har fått nok av hijab på barn. Samtidig mener Senterpartiets Heidi Greni hijab på småbarn er "ekstremt". Aps Hadia Tajik blir "forbanna" over hijab på barn. Men hvorfor foreslår ikke de samme et forbud?

I Norge har vi diskutert hijab – særlig på barn – siden 2003. I 15 år altså. Det hele startet med at Frankrike diskuterte forbud mot prangende religiøse symboler i skolen, en debatt som endte i forbud i 2004. Forbudet handlet ikke om noe annet enn islam. Og altså hijab. Men for å være politisk korrekt, tok man like godt alle religioner inn i forbudet.

Integreringsbarometeret for 2018 viser at nordmenn har fått nok av hijab på barn. 44 prosent sier klokkeklart at de vil ha hijaben ut av barneskolen. 21 prosent mener dette ganske klart.

FrP vedtok i 2017 at hijab skal ut av skolen. Ingen andre parti våger det samme.

Hadia Tajik sa nylig til VG at hun blir «ordentlig forbanna» over å se hijab på jenter i alderen syv til åtte år. Får hun med seg Ap? Neppe.

Samme Tajik sa dette i 2015:

At små barn skal ha noe behov for å dekke til egen skjønnhet – for ikke å virke attraktive for menn – har jeg ingen forståelse for, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Tajik ville den gang ha forbud mot hijab på barn. Hun fikk et voldsomt pes fra mange hold, og trakk tilbake forslaget.

Heidi Greni, innvandringspolitisk talsperson i Sp, er heller ikke snau i uttalelsene (NTB):

– Jeg klarer ikke helt å skjønne hvorfor små jenter går med hijab. Jeg har til og med sett jenter så små at de sitter i barnevogn, bruke det. Det er ekstremt, synes jeg (vår uthevelse).

Men Greni må vedgå at denne debatten har de ikke tatt internt i partiet. Hun mener altså dette personlig.

Slik fortsetter debatten. Man klarer ikke i de politiske rekkene annet enn å spille i håp om å appellere til noen velgere. Folket vil altså noe helt annet. De vil at det skal handles.

Men folket har aldri blitt hørt i vår tids mest presserende spørsmål: innvandringen og dens konsekvenser. Hvor lenge skal dette få fortsette? Hvor mye av det Norge vi kjente skal spises opp før politikerne opplever at de ikke har noe annet valg enn å følge fornuft, sette partipolitiske hensyn til side, og agere deretter?

Hadde vi allerede i 2003 – da det faktisk var svært barn med hijan få til sammenlikning med i dag – innført forbud, vel, da hadde Norge vært et ganske annet land. Et langt bedre land. I likestillingens navn. I navnet til barns frihet fra å bli bærere av foreldre, klanen, stammen og storfamilies verdier. Kan du argumentere mot, ja, da skal du være en mester i tåkelegging.

Tåkelegging, det kan rektor ved Tøyen skole i Gamle Oslo, Terje Andersen. Han mener et forbud vil føre til at stakkars barn blir «presset mellom to kulturer». Skolen blir en «kampsone», mener Andersen. 

Så mye for integrering i norsk kultur, altså. Så mye for omsorg for barn.

Og her er partienes standpunkt, ifølge NRK:

 

  • Fremskrittspartiet er for et forbud.
  • Arbeiderpartiet er delt når det gjelder et forbud.
  • Kristelig Folkeparti vil ikke ha et forbud.
  • Venstre vil ikke ha et forbud.
  • SV vil ikke ha et forbud.
  • Senterpartiet har ikke noe i programmet sitt som sier noe om et forbud.
  • Høyre vil ikke ha et forbud, men enkelte fylkeslag har gått inn for et forbud.

 

Les om imam i Haugesund som forklarer hvorfor hijab skal på hodet til jenter på syv år-Begynn å venne datteren din til å bruke hijab fra hun er syv år gammel. Da vil du ikke få problemer med at hun ikke vil bruke hijab når hun er i tenårene.

Det er en nasjonal skam at vi tillater at barn fengsles i verdier tilhørende samfunn vi overhodet ikke har noe til felles med. Samfunn der mennesker er ufrie. Politikerne våre bør rett og slett gå i skammekroken. Det er ikke én eneste en på Stortinget som ville ha dekket sitt eget jentebarn til, dertil i et plagg som tilhører totalitær ideologi.

Hvorfor tåler de så inderlig vel den urett som rammer tusener av barn? Hver dag. 30 plussgrader eller 30 minusgrader. 

Det hele handler om posisjonering. Det hele handler om å sikre fire nye år på Stortinget og en bankkonto som ikke tømmes. Det hele handler om fortsatt å kunne sitte i de pene salongene. Jeg, meg, og jeg, meg. Ikke lille deg – i barnevogn eller i 1. klasse påprakket en hijab.

Kanskje FrP skulle (på nytt) foreslå et forbud? Hva vil da en Tajik eller Greni svare med?

Foto HRS, Grønland torg i Oslo.