Integrering og integreringspolitikk

Med legelig hilsen: -Dere er noen innbitte rasister. Skaff dere et liv

Det norskpakistanske miljøet, skribent og lege Attiq Sohail, har fått kritikk fra både Resett og Rights, og har følgelig benyttet seg av tilsvarsretten sin. Det er underholdende lesing fra den verdige herren i hvit frakk på Akershus Universitetssykehus.

På mandag opplyste Det norskpakistanske miljøet, ved skribent og lege Attiq Sohail, at forfatteren Azra Gilani «slår inn åpne dører» i integreringsdebatten, i tillegg til at hun «tøver», «nører opp hat», har dårligere norsk ordforråd, skriver mindre velformulert og har færre kunnskaper enn Det norskpakistanske miljøet (og lege). Og er det noe Det norskpakistanske miljøet virkelig ikke trenger så er det integreringsråd fra arrogante idiotkjerringer, for han er tross alt lege!

Aftenposten (med lege) i 2018 og Dagbladet (med lege) i 2017.

Dum og slem nummer 2

Men Gilani er ikke alene om å slå inn åpne dører, så en annen som Det norskpakistanske miljøet (og lege) ikke trenger, er forfatteren Assad Nazir. På denne tiden ifjor tillot Nazir seg faktisk å mane til kvinnefrigjøring i det norskpakistanske miljøet! Ikke bare slo Nazir inn dører, han reverserte integreringsdebatten med flere tiår, følte Det norskpakistanske miljøet (og lege). Nazir bare våser og vrøvler, i tillegg til at han ikke følger med i timen, serverer løgn og usannheter samt fornæmer Det norskpakistanske miljøets (og lege) tallrike pakistanske venninner. Tenke seg til, men Nazir påsto faktisk at patriarkatet lever i beste velgående i samme miljø. Ja, noe så dumt hadde i alle fall ikke Det norskpakistanske miljøets (og lege), DNM-L, hørt noen gang!

Dum og slem nummer 3 og 4

Men det var selvfølgelig før to enda større dumminger blandet seg inn. For DNM-Ls artikkel utløste en viss munterhet både hos Resett og Rights, så Shurika Hansen og undertegnede tillot seg å skrive litt om saken. Det var naturligvis meget lumpent gjort, så Det norskpakistanske miljøet, lege Attiq Sohail, brukte gårsdagen til å ivareta sin tilsvarsrett.

Så yours truly fikk passet sitt grundig påskrevet i en velformulert og kunnskapsrik direktemelding på Facebook:

«Hei, takk for oppmerksomheten i går. Jeg har aldri lest en dårligere motsvar enn dette. For et makkverk. Du trenger grunnkurs i hvordan man skal skrive artikler. Det er en skam for den norske debatten at du skriver artikler.»

Etter å ha grått en skvett, svarte man pliktskyldigst på den legelige korrespondanse:

Kjære Dr. Sohail

Bare hyggelig, æres den som æres bør. Ditt tilsvar er jo også av meget høy kvalitet.

Men du har selvfølgelig rett, jeg skriver uutholdelig dårlig. Det skyldes nok at jeg jeg ikke tok høyere utdannelse enn videregående skole og derfor – som så mange andre i denne debatten som ikke deler dine synspunkter – farer med vås, vrøvl, løgn, usannheter, arroganse, bedreviteri og anekdoter.

Så vit at jeg er dypt skamfull og skal sørge for å melde meg på et skrivekurs i morgen den dag – gjerne det samme som du har tatt. For jeg er vel aldri så heldig at du selv avholder grunnkurs i artikkelskrivingens edle kunst?

Med vennlig hilsen,
Nina Hjerpset-Østlie (skribent og uutdannet)

Det norskpakistanske miljøet (og lege) ble ikke nevneverdig formildet, men tok seg i alle fall tid til å gi Hege Storhaug og meg en gratis diagnose. Sånn service får man jo ikke hos lommelegen.no en gang!

«Jeg vil helst holde meg til saken og ikke personen, men dessverre det er ikke mulig å diskutere sak med deg. Du og Hege Storhaug er noen innbitte rasister som ikke er fornøyd med livene sine og er dypt misunnelig på andre som har høyere utdannelse enn dere. Ikke kall deg skribent. Det er en nedverdigelse av ordet skribent. Motsvaret ditt var søppel. Hadde du sendt det til en avis ville de ha spyttet på det. Ikke lek at du kan ironiens kunst. Du skriver bare søppel. Skaff dere utdanning og et liv. HRS tapere.»

Man måtte således innse at man hadde møtt sin overmann og at slaget var tapt.

Nei, det er dessverre ikke alle som behersker ironi like godt som deg. Tusen takk for opplysningene, jeg skal selvfølgelig huske å legge til titlene «fjerndiagnostiker» og «psykolog» i neste artikkel.

Riktig god helg til deg og dine.

Mvh, Nina Hjerpset-Østlie

Litt på sidelinjen, men mange lot til å bli ganske forbauset over påstanden om at norske avisredaksjoner ville ha spyttet på en artikkel – hvor dårlig den enn måtte være, og det var den jo i dette tilfellet – men DNM-Ls påstand er ikke så søkt som den først kan virke. For jeg har nemlig vært på besøk i flere redaksjoner, og kan følgelig dele litt inside information: Selv tante Aftenposten har ansatt en egen heltidsspytter for å ta seg av all den daglige redaksjonelle spyttingen. Det er en del jobb, faktisk; det vet jeg, så mange bespyttede artikler som jeg fikk i retur før jeg gikk over til elektronisk post. Nå står det bare «Kjære Nina, denne er så søplete at den har vi spyttet på. Tre ganger!» med rød skrift øverst i venstre hjørne. Sånt får en jo bare ta som en mann, selv om man hverken er skribent eller lege.

Dum og slem nummer 5

Konfidensiell samtale mellom lege og pasient Shurika.

Merkelig nok ble det helt stille fra Det velformulerte norskpakistanske miljøet (og lege, eller sa jeg det?), men det er ikke så rart, for Hege og undertegnede er ikke de eneste misunnelige, skammelige, søppel- og makkverkproduserende kvinnfolka uten noe liv i skuffen. Resetts Shurika Hansen er en annen. Det later dessverre til at den godeste herr doktors ordforråd har blitt litt skadelidende under marsjen, men stilen er like upåklagelig som umiskjennelig:

«Det er under min verdighet og svare på det makkverket ditt. Ikke har jeg tid til å lese slike søppelartikler. Barn på 10 år skriver bedre enn dette. Du trenger å ta grunnskolen om igjen. Hvorfor blander du deg opp i den debatten. Du har ikke noe med norsk pakistanere å gjøre. Du tror at de FRP tilhengerne som har kommentert artikkelen din har respekt for deg. Innerst inne hater de også deg og synes du er en stygg utlending. Skaff deg et liv.

Ikke send meg flere meldinger. Jeg vil ikke ha noe med deg å gjøre. Hvorfor gir du meg oppmerksomhet. Jeg driter så langt i deg. Du har alltid vært bakgrunnstøy i den norske debatten som alle egentlig driter i. Du har null respekt. Gå og slikk rumpa til HRS!»

Konfidensiell samtale mellom lege og pasient Shurika.

Shurika Hansen rakk imidlertid ikke å overveie det siste, ytterst fristende forslaget før Det norskpakistanske miljøet (og lege) avleverte resten av sin grausame salbe:

«Har du ikke bedre ting å gjøre uten? Hvorfor gir du meg så mye oppmerksomhet. Jeg driter så langt i deg som alle andre gjør. Du er ikke verdt min tid. Skaff deg et liv.

Slutt å sende meldinger. Jeg er ikke interessert i å snakke med en taper som deg som ikke har annet å gjøre enn å skrive søppelartikler for å få oppmerksomhet. Det er ingen som bryr seg om hva du mener uansett.

Du er egentlig bare misunnelig fordi jeg har et bedre liv en deg og husk at det er ikke min skyld at du lever et begredelig liv. Det kan du takke deg selv for. Du fortjener ikke bedre heller.»

Med hippokratisk hilsen Attiq Sohail, skribent og lege. Man lærer åpenbart litt av hvert på dagens legeskole.

Undertegnede kan naturligvis ikke snakke for Shurika Hansen, men selv innser jeg – uutdannet ikke-skribent og en kvinnelig skam for norsk debatt som jeg er – mine begrensninger og tar lærdom der den er å finne. Følgelig akter jeg å legge meg så tett oppunder Det norskpakistanske miljøet (og lege) Attiq Sohails like suverene som elegante skrivestil som mulig fremover.

Samtidig satser hele familien Hjerpset-Østlie hardt på at ingen av oss blir lagt inn på Akershus Universitetssykehus (A-hus) med det første, ettersom vi sogner dit og Det norskpakistanske miljøet, skribenten og legen jobber der.

Vil du treffe en vaskeekte norskpakistaner, skribent og lege, så er Aker universitetssykehus stedet!

Men siden høflighet fremdeles er en verdsatt egenskap blant noen av oss, så vil jeg som et minimum heretter omtale lege Attiq Sohail med samtlige av de ærefulle titlene han har gjort seg fortjent til: Det norskpakistanske miljøet, lege, talsmann for absolutt alle norskpakistanere i hele verden, fjerndiagnostiker, antimobber, hobbypsykolog og kvinnevenn Attiq Sohail. Eller som han nå bør ha rett til å presentere seg som i Legeforeningen: Dr. skrib. Attiq Sohail.

Men nå må jeg stikke, for jeg har fått fri til å gå på skrivekurs. God helg til alle generelt og til Det norskpakistanske miljøet, lege, talsmann for absolutt alle norskpakistanere i hele verden, fjerndiagnostiker, antimobber, hobbypsykolog og kvinnevenn Attiq Sohail spesielt.