Islam

Islam fosser frem: Ja til bønnerop. Kirkeklokker? Nei, takk!

Mens vi venter på bønnerop i nabolaget vårt: Hvorfor sies det nei til kirkeklokker, men ja til islamske bønnerop?

Svenske Växjo skal få bønnerop. Det til tross for at ropene om Allah og Muhammeds islamske makt endog bryter barrieren for hva som er tillat desibel (lydstyrke) for rockekonserter. Bønnerop 110 desibel fra minaret. For høyt, og bøtelegges, hvis det er musikkfestival. 

Så kommer denne informasjonen: Den katolske kirken i samme by, Växjo, søkte for en del år siden om å få kalle inn til gudstjeneste på søndagene. Kirkeklokker på utsiden av kirken, ikke på innsiden, som knapt noen hører. Det ble avslag. Fordi det ville forstyrre nabolagets fredelige søndag

Det er vel ingen i vår vestlige kultur – som med vettet i behold – mener at arabiske bønnerop på en fredag er bedre enn en kirkeklokkes klang på en søndag? Der tok du i så fall feil. Vi er altså i Sverige. Ikke Saudi-Arabia, der man engang ikke har lov å ha med en bibel inn på flyplassen.

Biskopenes våte drøm

Biskopene i Norge ser for seg – med lyst – at det jalles fra hele Norge på fredag ettermiddag om å underkaste seg Allah. Biskopene vil ha bønnerop, aller helst fra minareter. De tror det gir dem i prestedrakt mer makt – en kirkelig renessanse, som professor Terje Tvedt påviser i sin bok om disse spørsmålene. Vi andre «drømmer kun om en ting»: Skjer det, bønnerop, da er det tid for å pakke ned alt og flytte. Langt bort.

Hva er det med oss, biskoper og alle dets like, som politikere og politi som godkjenner dette? Vi tror vi er snille ved å utslette vår egen kultur, lage vei for islamske kultur, for da blir «de» så snille med oss – den dagen de er i maktposisjoner? Tro det den som vil. Islams historie viser noe helt annet. Imperialsime og utbredelse – endog med sverdet – er historiens klare tale. På hundre år klarte Muhammeds menn å underlegge seg Nord-Afrika til Atlanterhavet, ta seg inn i Europa og også ødelegge kulturer langs Silkeveien helt til India. Nå er disse kreftene her, og de vet å bruke «vår argumentasjon» for hvorfor de skal få makt i vårt samfunn: Muslimer vil føle seg bedre integrert om bønnene ropes fra minareter, heter det.

Frihetsorienterte muslimer , som har flyktet fra maktislam, er livredde over utviklingen.

Bønnerop over hele Sverige

Nå vil Stiftelsen Växjö muslimer jobbe for bønnerop over hele Sverige. For muslimer er overalt, som det argumenteres. Og dermed er hets mot «vantro», jøder og kvinner også overalt. Växjös moské er nemlig etter all sansynlighet en Brorskaps-moské.

Brorskapets slagord ble formulert sent på 1920-tallet. Det lyder slik den dag i dag:

«Allah er vårt formål, budbringeren er vår leder, Koranen er vår lov, jihad er vår vei, døden for Allahs sak er vårt høyeste håp.»

La oss håpe president Trump forbyr Brorskapet på USAs jord, og at dette smitter til oss i Europa og alle disse så uopplyste som klapper i hendene over at Allah og Muhammed skal jalle mellom husveggene våre.