Innsparket

Skrev om gruppevoldtekt: tiltales for hets

Kvinnen fra Halmstad i Sverige kommenterte ett innlegg på en lukket gruppe på Facebook om en gruppevoldtekt. Nå tiltales hun for hets mot en "folkegruppe".

Det var åtte menn på et asylmottak i Småland i Sverige som i 2011 voldtok en kvinne.

Saken ble tatt opp på en lukket Facebookgruppe, hvor kvinnen kommenterte med «Varför i helsike är asen kvar i vårt land» hvorpå hun nevnte mennenes nasjonalitet. Hun skrev videre at de som lar «brottslingarna stanna kvar i landet borde fängslas».

Den samme kvinnen skal i samme gruppe tidligere ha uttrykt sin avsky mot menn som har giftet seg med barn og som så kommer til Sverige. Her skal kvinnen til og med ha tillatt seg å spørre om det er slik at det finnes to lover i Sverige; en for svensker og en for de som har koranen som sin hellige skrift.

Å uttale seg slik om gruppvoldtektsmenn og menn med barnebruder ble for mye for en privatperson. Vedkommende anmeldte kvinnen for hets mot folkegrupper, som kan gi opp til to års fengsel eller bøter. Politiet hadde åpenbart tid til å forfølge en slik anmeldelse, for det ble tatt ut tiltale. 

I politiforhør skal kvinnen ha erkjent de faktiske forhold, men hun nekter for å ha gjort noe straffbart.

«Jag vill vara ärlig. Jag talar ur hjärtat. Jag erkänner att jag skrivit dessa men inte att jag är hatisk. Jag har vänner som är muslimer. Men de som våldtar och mördar skall inte vara här», sier kvinnen i forhøret ifølge Hallandsposten (her via Expressen).

Kanskje heller politikere og myndigheter i Sverige skal lytte og lære noe av denne kvinnen? Eller vil de gå i samme fella som med brosjyren «informasjon til deg som er gift med et barn», og dermed vise omsorg og rettlede ved «informasjon til deg som gruppevoldtar».

Sverige er et konkursbo.