Islam

Jøss, er bønnerop fra minaret frihet?

Hvis ikke Sverige tillater bønnerop fra minareter, ja, da er Sverige i samme gruppe som "religiøse fundamentalister". Dette hevder lederartikkel i Dagens Nyheter. Vil disse redaktørene at islam skal ta over Sverige?

Nå som islams makt virkelig er blitt synlig i Sverige etter shariaskandalen i Solna, og ekstremisters infiltrering gjennom årene i partipolitikken, skulle man tro at det begynte å romstere noe mellom ørene på redaktører i svenske MSM (main stream media). Men den gang ei. Det finnes fremdeles knapt magemål – og særlig ikke i visse redaksjoner.

Det står like dårlig til mellom ørene i redaksjonene i Sverige som rundt bordet til det norske bispekollegiet – som aller hjerteligst støtter at stakkars beboere i Väksjö skal måtte finne seg i at stormoskeen der misjonerer fra minaretene med bønnerop. «Religionsfrihet er en grunnleggende menneskerettighet», må vite, forteller Preses Helga Haugland Byfuglien.

Ja, da må vel imamene og sjeikene få lov til å praktisere sine hellige lover også, ikke sant? Litt håndsavkutting på Grønland, og lik som dingler i galgen på Galgeberg – virkelig er gjenoppfriskning av norsk kulturhistorie! Stakkars, tenk de ranes for sin religionsfrihet, Byfuglien. For en lang og trist historie. Virkelig en inspirasjon for en tale på søndagsgudstjenesten.

«Man» har altså ikke forstått salamitaktikken den dag i dag: gir du lillefingeren, står du en dag tilbake uten hele hånden.

«Sivilisert samfunn»

Logikken bak støtten til bønnerop er så ute å kjøre som den kan få bli, og den kommer nå fra ledelsen i Dagens Nyheter (DN), en avis som under ny redaktør har proklamert at DN skal bedrive «agenda-settende journalistikk». Nå er altså agendaen, eller propagandaen, en kopi av sanddynelandet Saudi-Arabia: Ettersom det bare er teokrati som Saudi-Arabia og Qatar som trakasserer minoriteter, som ved å nekte dem å reise en kirke, så må Sverige gå motsatt vei, må vite: Hvis ikke bønnerop tillates, stiller Sverige seg i samme kategori som «religiøse fundamentalister» som Saudi-Arabia, messer DN på lederplass (bak betalingsmur, 10. mars 2018).

«Grad av sivilisasjon» måles i forhold til hvordan man behandler minoriteter, sies det videre.

Ja, smak på den: Hva står i islams tekster om «kafir» – hvilke rettigheter har vi? Hva med jøder, hva med homoseksuell – ja, hva med kvinner uansett muslimsk eller annen religiøs eller ikke-religiøs bakgrunn? Vil man fremdeles ikke ta innover seg det åpenbare: Mer islam = mer undertrykkelse og overgrep i ethvert samfunn. Er man resistent mot 1 400 års erfaring? Ja, åpenbart. Akkurat som Den norske kirke, som bevisst har laget motorvei for islam i Norge – i håp om at det dermed skulle dryppe litt folkelig goodwill også på klokkerne deres.

Dinosauren islam

DN argumenterer også med at lyden av våre kirkeklokker er det samme som bønnerop fra minareter. Kirkeklokkene kan nemlig «like gjerne tolkes som uttrykk for makt». Nei, kirkeklokkene våre er først og fremst vår kulturarv for de fleste nordmenn og veltilpassede innvandrere fra ikke-kristne stater. Kirken er dessuten ikke en maktfaktor lenger som undertrykker borgerne. Kirken har ikke (politisk) makt. Punktum. Det rake motsatte er tilfellet med dinosauren islam. 

Deretter følger et knebøy for de stakkars muslimene – stakkars, visstnok:

«Svenske muslimer er ikke gjester som skal være takknemlige for alle goder de får av vertsfolket.»

Jo, det synes jeg faktisk de skal være. Takknemlige. De har innvandret hit, og fikk alle tenkelige rettigheter fra dag én – og det før de hadde gitt noe som helst til fellesskapet. Vi hardtarbeidende skattebetalere ga dem ved ankomst skoler og barnehager til barna, helsetjenester til hele familien, boliger, trygder, alle mulige støtteordninger. Hadde jeg kunnet dra til et annet kontinent og blitt møtt på den måten, ja, da hadde jeg ydmykt (og ganske sjokkert) takket og bukket, antakelig stotrende i en smule beklemt tilstand over at noe slikt var mulig.

Vi er på overtid i forhold til å stå opp for vår egen kultur – og opp mot ukultur og islams propaganda. At «eliten» ikke forstår det, betyr egentlig bare at denne «eliten» bør latterliggjøres – hver dag.