Mediekritikk

Hvorfor tidde NRK, VG, Aftenposten og Dagbladet om parteringsdrapet på Pamela?

Seks personer, antakelig afrikanere, ble skutt på i Italia i dag av det som kan være en politisk ekstremist. Når NRK skal forklare et mulig motiv til mannen, kommer det frem at i samme by ble ei (hvit) jente drept av en nigerianer, partert i to, og funnet i to kofferter sist onsdag. Hvorfor tidde samtlige toneangivende medier i Norge om det makabre drapet?

I disse «fake news»-tidene er det særlig interessant å se hva som prioriteres å kringkaste/sette på trykk i norske toneangivende medier. Tidlig i ettermiddag kunne vi høre på NRK radionyhetene (toppsak) at en fascist hadde skutt mot seks innvandrere, observert som av afrikansk herkomst.

Mannen som skjøt bar et italiensk flagg rundt halsen da han ble arrestert, samtidig skal han ha ropt «lenge leve Italia», og gjort en fascistisk hilsen, heter det. 28-åringen, Luca Traini, stilte i 2017 som kandidat for Lega Nord (ganske tilsvarende Front National i Frankrike) i kommunevalget, fortelles vi.

Hendelsen er jo fullstendig vanvittig. Ingen tvil om det. Men så skjer følgende: fra NRKs studio spørres korrespondent Philip Lothe om mulig motiv bak hendelsen? Hva kommer da frem, gjennom å sitere lokale italienske medier i Macerata-provinsen?

Lokale medier kobler dagens skyteepisode til drapet på en 18 år gammel hvit jente som ble funnet drept og partert, gjemt i to kofferter, sist onsdag. Ifølge Corriere della Sera kom den drepte kvinnen fra Corridonia, der Traini stilte til valg i fjor.

En nigeriansk mann er fengslet i forbindelse med drapet.

Ei jente partert i to! Funnet i to kofferter. Og ikke et ord om dette makabre drapet av Pamela Mastropietro før i dag altså, fordi i dag handler det om en politisk ekstremist på den fløyen NRK, VG, Aftenposten og Dagbladet, står særdeles langt fra. Fordi det dertil handler om en mann av afrikansk herkomst som drepte ei hvit jente? Ville de tidd om motsatt var tilfelle – at en hvit mann i Italia parterte ei nigeriansk jente i to? Tvilen min om at de da hadde tidd kommer ikke NRK og de andre til gode.

Foto fra sosiale medier i Secoloditalia.

Det hører med til historien at stemningen i området der jenta ble funnet drept har vært anspent.

Går man til Corriere della Sera kommer følgende frem – som ikke NRK formidler: Trainis psykiater sier han har vært i behandling og diagnosen er border line. En diagnose Traini «nesten» er «stolt av». Videre heter det at Traini hadde en «katastrofal familiesituasjon» fra han var barn, og bodde hos besteforeldrene. Traini var såpass ustabil at han også ble sparket ut av treningsstudioet han benyttet inntil oktober i fjor.

Da er min konklusjon at jeg jammen ikke er sikker på om det var partiprogrammet til Lega Nord som står bak skytingen… MSM (hovedstrømsmediene) er sikkert uenige med meg, men de mente jo også at ABBs tidligere tilknytning til FrP/FPU var særdeles avgjørende for at det ekstreme psykiatriske kasuset drepte for fote.