Vold og overgrep

Den voldtatte kvinnen i Fittja: Støtten fra dere betyr enormt mye

Kvinnen som i Fittja i fjor ble utsatt for massevoldtekt, er svært takknemlig for all støtten moralsk og økonomisk hun har fått fra folket. Støtte kom da de tiltalte ble frikjent, alle som en. Støtten betyr "enormt mye", sier hun i et videoopptak.

Journalisten Joakim Lamotte ble så opprørt over at ingen ble dømt for de vanvittige voldtektene som den svenske kvinnen i 30-årene har beskrevet, at han satte i gang en innsamlingsaksjon på vegne av offeret.

Etter to døgn stod det 600 000 kroner på kontoen til Lamotte, som oversendes kvinnens kjente og meget erfarne bistandsadvokat, Elisabeth Massi Fritz. Det er Massi Fritz som skal administrere pengene for kvinnen.

Lamotte har fått oversendt et videoopptak fra Massi Fritz (lenken går direkte til Facebook-videoen), der kvinnen takker og takker for all støtte moralsk og også økonomisk. 

Lamotte: «Jag fick precis en videohälsning från kvinnan i Fittjarättegången, via hennes advokat Elisabeth Massi Fritz. Hon tackar alla som samlat in pengar från hela sitt hjärta.

(Hennes tal beror på att hon har haft en blodpropp i hjärnan. Detta säger hon även har legat henne till last under rättegången.)

Kvinne snakker altså grøtete. På grunn av en blodpropp i hjernen, sies det. Dette var også antakelig et minus for hennes troverdighet overfor dommerne. Noen mennesker får bare alt av det verste i doble negative doser. 

Lamotte fikk knapt noen som helst drahjelp fra main stream media under kampanjen sin. Vi ser det levende for oss: Svenske/norske menn går løs på en innvandrer som var de villdyr. Organiserte antirasister starter innsamlingsaksjon til offeret. Hovednyhetene på SVT/Dagsrevyen i Norge inviterer aksjonistene umiddelbart for å støtte kampanjen. Hyllesten til initiativtakerne er unison. Alle hjerter gleder seg.

Lamotte skriver på Facebook i dag, lørdag formiddag 23. desember:

I veckan samlade jag och mina följare in 600 000 kr till kvinnan i Fittjarättegången. En summa som kunde blivit ännu större om jag inte blivit motarbetad av etablerade medier och vissa ”feminister”.

Medan tidningar och tv har rapporterat om andra aktioner har det varit helt tyst om min insamling. Vissa personer har även aktivt uppmanat till att inte sprida min insamling.

En av dem är en av Sveriges mest kända feminister…

Ifølge Lamotte har en innsamlingsaksjon som dette aldri generert et større beløp. Akkurat dét skal vi virkelig glede oss over. Folkets makt i sosiale medier kan ikke undervurderes. 

Igjen en stor takk til lesere av Rights som også har bidratt til å gi denne kvinnen en oppreisning. Sammen står vi sterkere.