Æresdrap og æresrelatert vold

Medfølelse finnes ikke: En råskap vi aldri har sett maken til

En kvinne voldtas av om lag 20 menn. Man tror knapt hva som beskrives av råskap. Hvorfor er ikke hele norske MSM i rettssalen?

Det skjedde i fjor: Rundt 20 menn voldtok en kvinne i 30-årene i Fittja. Alle overgriperne har innvandrerbakgrunn, som fra Somalia og Irak. Saken går nå for retten. Kun fem av de som skal ha deltatt i kanskje den verste voldtektssaken i kjent svensk historie sitter på tiltalebenken. Man har ikke klart å identifisere alle de andre.

Voldtektene i en trappeoppgang i belastede Fittja i Stockholm, fremstår som om det er krig/totalt lovløse tilstander i vårt naboland. Det er umulig ikke å tenke med motsatt fortegn: Hva hadde skjedd om 20 svenske eller norske menn – innvandret til eksempelvis Irak – begikk så groteske overgrep mot en irakisk kvinne? Hva hadde reaksjonene i storsamfunnet vært?

Jeg klarer ikke å se for meg en slik situasjon. Vi lever i en kultur der empati, medfølelse, er sentralt. Vi får det inn med morsmelken. Omsorg for andre. En varsomhet overfor omgivelsene, være seg mennesker eller dyr. Vi tar vare på, vi bryr oss om hverandre.

Her snakker vi om det totalt motsatte: i islamsk æreskultur råder empatiløsheten. Det var nettopp dette som var det største kultursjokket for meg da jeg dro til Pakistan første gang i 1993. Jeg opplevde eksempelvis svigermødre som voktet sengen til unge kvinner som lå for døden. Den unge var satt fyr på av ektemann og ny familie. Svigermødres jobb var å sikre at de ikke snakket om hva som faktisk hadde skjedd  før de døde etter et smertehelvete av en annen verden. Jeg så steinansiktene til de kvinnelige vokterne. Det er nok noe av det menneskelig verste jeg har opplevd i mitt liv.

Tilbake til Sverige og rettssaken der: Hva er det som gjør at vi nærmest passivt bivåner at mennesker vi deler landet med begår slike krigsliknende forbrytelser? Dette er jo dessuten et utslag av rasisme av verste sort. Hvorfor er det nærmest taust om hva som har skjedd med denne kvinnen? Hvor er norske MSM? Hvorfor er ikke VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK, TV2 tilstede og forteller oss hva som skjer med innfødte kvinner? Det kunne jo like godt skjedd i Norge, eller? Ville de nevnte ha sittet i rettssalen dersom offeret hadde innvandrerbakgrunn, eller muslimsk opphav, mens overgriperne var svenske menn? 

Til sistnevnte tror jeg vi kan svare et tydelig; «det hadde de garantert».

Advarsel

Når man leser tiltalebeslutningen og kvinnens egne ord om hva som skjedde, er min første tanke: Overlevde hun virkelig dette?

Den svenske frilansjournalisten, Joakim Lamotte, har gått gjennom kvinnens egen beretning (Facebook 27. november 2017). Han gjør det samme som vi gjør: advarer mot vanvittige scener som beskrives:

Lamotte – Jeg har lest hele innledningen og velger nå å publisere offerets egne ord om voldtekten, som ifølge påtalemyndigheten pågikk i flere timer. Det er ille å lese, men viktig for å forstå omfanget av det som skjedde. For å stoppe denne utviklingen må sette vi sette søkelyset på elendigheten.

Fra avhør av kvinnen 15. mai 2016:

”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. Dom diskuterade vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik. Någon höll fast mig mot väggen och stoppade ner snoppen långt ner i halsen.”

”5-6 killar lyfter upp mig och bär mig genom trapphuset. De andra följer efter. Sedan får jag en spark i huvudet.”

”Sedan dunkade de mitt huvud i golvet och jag blev medvetslös. När jag vaknade hade jag en i varje hål. Munnen, analt och vaginalt. Sedan byttes de om.”

”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod med byxorna nere och väntade på sin tur. De drog av mig allt, jag var helt naken, kläderna låg lite varstans i trapphuset. De sparkade mig. De är smala, långa, invandrare av olika nationaliteteter. De är i 20-årsåldern.”

”Jag låg på golvet, sedan fick jag stå på alla fyra. En var framifrån och en var bakifrån. De andra skrattade. De tyckte det var roligt.”

”En man kom ut i trapphuset för att slänga sopor. Han gjorde ingenting för att hjälpa mig. Han hälsade på killarna och gick in till sig igen. Jag låg då naken på golvet.”

Overfallsvoldtekter: Så mange som 20 menn skal ha forgrepet seg på det mest groteske viset mot kvinnen på 30 år.

Politiets anmerkninger etter avhør 19. juni 2017:

«Hon beskriver igen hur de höll fast henne och vände henne så att en kille kunde sitta i trappan och trycka in sin penis i munnen på henne, samtidigt som de kunde våldta henne analt. Hon säger att just den handlingen, när en tvingade in sin penis och tryckte den ända ner i halsen, samtidigt som en annan våldtog henne analt, det var det värsta under hela våldtäkten.»

”Hon berättar att det var någon av killarna som tog fram en kniv i samband med att de skulle våldta henne i analen. Hon skrek då ”snälla inte i rumpan”. Kniven la han sedan på golvet. Hon berättar att hon vid det här tillfället låg på mage på golvet och sträckte sin arm och tog kniven. Hon berättar att hon sedan högg med den runt i luften så gott hon kunde för att kunna freda sig. I detta skeende hade någon av killarna trängt in i hennes anal. Eftersom hon låg på mage mot golvet kunde hon inte se så mycket av vad de andra killarna gjorde.”

”En kille var lite äldre ca 25-27 år, kraftig/vältränad, tog ett hårt tag i henne och drog upp hennes huvud. Han körde därefter in sin snopp i hennes mun. Han körde in snoppen så långt att hon fick svårt att andas. Hon försökte vrida bort sitt ansikte för att få bort snoppen och få luft. Killen blev då arg och slog ett knytnävsslag i hennes ansikte så att hon fick näsblod.”

”När detta pågick var det flera yngre killar som kom fram och ville ha sex med henne.”

Dom faller i desember. Vi ville bli svært overrasket om ikke en stor majoritet svensker som nordmenn mener at slike mennesker aldri mer skal kunne bevege seg blant oss.