Innvandring

Turistlandet Afghanistan. Hva sier Stortinget til dette?

Afghanere i Norge, Europa og USA drar på ferie til hjemlandet. Det er nå også dokumentert i en film laget av en ung afghansk kvinne fra California. Hun dro på ferie dit med en liten datter. Er dette interessant for Stortinget?

Venstre, SV, Sp, MDG og Rødt, har prøvd å tvinge Regjeringen til midlertidig stans i returneringen av 18 år gamle enslige mindreårige asylsøkere til Afghanistan. Sp trakk sin støtte til forslaget i siste sving, og dermed strandet asylstuntet. Men kampen for at millioner av unge menn skal kunne få innvandre til Norge fra denne og andre deler av verden er ikke over.

Spillet er det rene vanvidd. Vi fatter ikke at dette kan fortsette. Barnevoldtekter, astronomiske kostnader, medbrakt æreskultur, enorme belastninger på offentlige system, og gjennomdokumenterte konsekvenser av at denne politikken på sikt vil ødelegge det Norge vi kjenner. «Visse» politikere har ikke magemål. Hvordan tør de?

Men la dette ligge nå. Vi skal vise dere en film, produsert av en ung kvinne fra California, afghaner. Hun har sin egen kanal på Youtube (som Rights også her, abonner gratis her). Hila Hamidi tok med seg mor og datter på ferietur til Afghanistan, med mellomlanding i Dubai.

Ferielandet Afghanistan

Slik åpner filmen, i rosa bil og med et godt smil.

Ankommet mellomstasjonen fra USA, Dubai.

Her treffer de en dansk afghaner og kvinne. Samme destinasjon; Kabul (vanskelig å ta skjermdump grunnet raske bevegelser i bildene).

Datteren er med. Fremdeles mellomlanding i Dubai.

Mor og datter i kabinen, på vei fra Dubai til Kabul. «God willing» er frasen «inshallah» som henges på det meste i hverdagen.

Mor og datter shopper første dagen «pretty things» i Kabuls basarer. Vi ser ikke mannlige oppassere i bildet eller er blitt fortalt om dem. De går altså antakelig helt fritt.

Nevøen bosatt i Kabul er med på shopping.

Andre kvinner i Kabul er også på shopping.

Fra mer luksuriøse butikker under tak. «Pretty cool», kommenterer Hila. 

Ikke Steen og Strøm, men Kabul fortsatt

Utvalget på Kabuls «Rema-butikker» er upåklagelig. Ja, Hila blir selv overrasket over at her finnes jo alt.

Neste episode skal handle om bryllup som mor og den lille datteren skal delta i.

Hila gjør seg klar til bryllupsfest.

Varm velkomst

Hila presenterer filmen slik, 1. november 2017:

Here’s a super short snippet of my mom and I leaving Dubai, and finally reaching Kabul, Afghanistan.

We were immediately welcomed with open arms by our family members who live there, and as much as I wanted to show that, I couldn’t. I did however capture my mom buying salt and pepper shakers…because you know, those don’t exist elsewhere.

Day 1 was kinda eh, but that’s because I hate shopping. I promise things get better…let’s just say, up next is wedding szn.

Her er filmen til Hila, 8 min lang.

Kampen mot Regjeringen og fornuften

MSM og småpartiene har nå (igjen) ført en samlet kamp mot at Norges innvandringspolitikk skal ha et snev av troverdighet over seg. Uppdrag granskning på SVT har dokumentert til gangs hvordan smilende utviste unge menn mottas når de sendes fra Sverige til Afghanistan.

Så nei, spør Hila, de sendes ikke til elendighet og død. De er Afghanistans ressurssterke, ellers hadde de ikke hatt råd til å ta reisen.

Her er svensk-afghanere som lander i Afghanistan, Kabul, og tas  hjertelig imot av slektninger:

De få som ikke tas imot av slekta, kan ta inn gratis på hotell. I regi av FN, viste Uppdrag granskning nylig. Av omlag 7 000 afghanere utvist fra Europa i fjor, tok 179 inn på gratis hotell.

Det tallet sier nesten alt om spillet som pågår mellom Stortinget og Regjering – og i mediene mot samme Regjering. Det er kynisk. Hvor er respekten for den lille nasjonen lengst nord i Europa og all streben gjennom hundreårene på å bygge opp landet?

Har de fremdeles ikke tatt innover seg fakta?

Les også om den frie flyten av afghanere mellom Oslo og Kabul – og tilbake til Oslo, som norsk politi er øyevitner til.