Ytringsfrihet

Seerstorm mot NRK. Gratulerer lesere av Rights!

Gladnyheter skal man jammen slå opp! Grunnet artikkel på Rights, der vi stilte spørsmål ved om det er ok å kalle Christian Tybring-Gjedde "nazifisk", har Kringkastingsrådet mottatt nesten 400 klager. Hurra!

«Er dette innenfor anstendighetens rammer?» spurte vi 4. november, og pekte på NRKs program Nytt på nytt. Sist fredag ble nemlig Tybring-Gjedde koblet til nazisme. Vår tittel lød: «Er  det ok å kalle Tybring-Gjedde nazi?»

Artikkelen fikk hele 6 000 reaksjoner på Facebook (likes).

Vi skrev videre:

Vi har mottatt flere reaksjoner på epost etter gårsdagens Nytt på nytt-sending. Reaksjonene går kun i en retning: Folk opplever at NRK ved programleder Bård Tufte Johansen og makkeren Johan Golden tråkket over en grense for hvordan man kan omtale en offentlig person og politiker.

Flere lesere kontaktet oss etter programmet. De var forferdet og fortvilet – sistnevnte på Tybring-Gjedde og samfunnsåndens vegne.

Derfor fortsatte vi slik:

En reaksjonsmulighet for publikum er en anstendig henvendelse til Kringkastingsrådet. Det gjør du her elektronisk.

Seerstorm mot NRK

Medier24 forteller nå om seerstorm mot NRK. Kringkastingsrådet har mottatt 373 klager.

Klagerne mener blant annet at det er en alt for drøy karakteristikk, forteller sekretær Erik Skarrud i rådet.

– Folk reagerer på at man kobler navnet til en folkevalgt politiker mot ordet nazi. Andre sier det er uanstendig eller at det er lagt utenfor hva man bør få lov til å kalle andre på NRK, sier han og fortsetter:

– Jeg tror at mange av klagene kommer som en følge av en artikkel fra Rights.no, der Hege Storhaug spør om det er greit å kalle Tybring-Gjedde for en nazi. I saken skriver hun også at folk kan klage på Kringkastingsrådet – og legger ved en lenke. Det er nok en del av årsaken til omfanget, sier Skarrud.

Gratulerer

Gratulerer til Rights-lesere og Chritian Tybring-Gjedde. Det skal bli svært interessant å få reaksjonen fra Kringkastingsrådet. Er nazi innenfor, NRK? Folket er nok ikke helt enig, vil vi både håpe og anta. Folk liker anstendig oppførsel.

SE RIGHTS-VIDEO MED TYBRING-GJEDDE: Om hva som er den største trusselen mot vårt frie samfunn.