Aktuelt

Mishandlet kvinne – direktesendt på Facebook

Nok en gang opplever Sverige at vold mot kvinne sendes direkte på Facebook.

Det var sent på mandagskvelden at flere privatpersoner slo alarm til politiet om mishandling av en kvinne som ble sendt direkte til en gruppe på Facebook. Ifølge seerne var det også våpen innblandet, melder Expressen.se.

Ved hjelp av privatpersoner klarte politiet å lokalisere leiligheten sør i Malmö der mishandlingen pågikk. Der fant de en skadet kvinne i 50-årene. Den antatte overgriperen, også han i 50-årene, var tilstede og ble pågrepet.

Mannen, men ikke kvinnen, er folkeregistrert på adressen.

Det skal være opplysninger om at mannen skal ha begått ytterligere et voldsovergrep mot en kvinne denne kvelden, noe politiet ikke vil bekrefte på nåværende tidspunkt.

– Nu återstår många frågor och detaljer att utreda. Frågan är om vi kan få tag på filmen och spara ner den. Då kan man se om det är fler gärningsmän. I nuläget har vi ingen annan gärningsman än den gripne, sier pressetalsperson Kim Hild hos politiet.

Også i fjor var det et tilfelle av direktesendt vold på Facebook mot en kvinne i Sverige. Den direktesendte voldtekten fra Uppsala førte til at tre menn (18, 21 og 24 år) ble dømt til fengsel.

Her har ikke bare Sverige et betydelig problem, som sikkert nok også gjelder mange andre land, men hvordan har Facebook tenkt å forholde seg?