Vold og overgrep

Voldtok kvinne, og sendte overgrepet live på Facebook

Sveanytt: Tre menn av utenlandsk opprinnelse skal ha voldtatt en kvinne. Overgrepene ble filmet og sendt direkte på Facebook. Over 200 personer så livesendingen. En av dem alarmerte politiet, og først da politi ankom leiligheten der overgrepene skjedd, stanset livesendingen. Overgrepet er rubrisert av politiet som «grov voldtekt».

Det er knapt så man fatter hva folk begår av overgrep, nå altså dertil livesending i sosiale medier. De tre mennene skal være i alderen 20 – 25 år, og hendelsen fant sted natt til i dag i Uppsala.

Skiltet kan settes opp overalt i vårt naboland.

Avisen forteller ikke noe om mennenes opprinnelse.

Utenlandsk opprinnelse forties

På samme Facebook forteller økonomen Tino Sanandaji følgende:

Hundratals såg filmen och vet därför att våldtäktsmannen i detta bestialiska övergrepp hade utländsk bakgrund, vilket mörkas av media. Gärningsmän med utländsk bakgrund stod för de flesta gruppvåldtäkter redan 90-talet, sist Brå redovisade. En KTH-studie om misstänkta gärningsmän i utomhusvåldtäkt i Stockholm 2008 och 2009: “They were male, often older than victims, some above 50 years old, ethnic diverse, more than 2/3 non-Swedish citizen”. Alla kända gärningsmän för massövergreppen i Kungsträdgården hade utländsk bakgrund.

Mediene er en del av problemet. Ved å skjule sannheten, øker forbannelsen blant folk. Slik skapes grunnlag for unødig sosial uro.