Vold og overgrep

14-årig jente voldtatt på skolen – overgriper fikk samfunnsstraff

Mannen som nylig har fått opphold i Norge oppsøker en 14-årig jente på skolen, og voldtar henne på toalettet. Han får samfunnsstraff på 420 timer.

Det var 7.november at NRK meldte om en 20-årig mann som var tiltalt for voldtekt av ei 14-årig jente som skal ha skjedd i mars i år. Men åpenbart har man bommet på et år, for nå har saken vært oppe i Nordmøre tingrett. Der ble det konkludert med at straffen i utgangspunktet burde være tre års fengsel, men: Overgriperen var under 18 år på gjerningstidspunktet og dermed kom retten til at han slipper å sone.

Vi snakker om en fullbyrdet voldtekt av en 14-årig jente. På en ungdomsskole på Nordmøre.

Overgriperen, en utenlandsk statsborger, og jenta skulle ta farvel med hverandre fordi han skulle flytte. Flyttingen kan handle om ny bosettingskommune, da mannen som asylsøker skal ha fått opphold i Norge for under ett år siden. Han skal ha opprinnelse fra Afghanistan. Med andre ord er han etter all sannsynlighet EMA, enslig mindreårig asylsøker, og en av dem som kunne vært «oktoberbarn». Men han fikk opphold «i tide».

Jenta trodde de var venner. Det endte med at jenta ble innelåst på et toalett like ved undervisningsrommet. Ifølge TV2 prøvde hun å komme seg ut, men ble holdt igjen og kledd av. Hun fikk panikk og turte ikke å gjøre mer motstand. Etter voldtekten skal hun ha blitt hun beordret til å lage sugemerke på overgriperen. Deretter tok han bilde av seg selv og jenta – og sendte bildet på Snapchat til offeret.

Noen dager senere fortalte jenta om overgrepet til lensmannen. Klærne hennes ble beslaglagt og sendt til undersøkelse for biologiske spor. Det ble funnet match av sæd både på bukse og BH.

Tiltalte erkjente i retten at han hadde seksuell omgang med jenta, men nektet for å ha brukt tvang.

«Retten finner at det er flere forhold ved tiltaltes forklaringer som svekker troverdigheten av den forklaring han gav i retten. Retten legger i skjerpende retning vekt på at tiltalte låste døren til toalettet», heter det i dommen.

Han er i tillegg til voldtekt også dømt for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år. For dette «straffes» han med såkalt samfunnsstraff på 420 timer. I tillegg må han betale offeret 125 000 kroner i oppreisningserstatning. Vi har tidligere påpekt at straffen for voldtekt av barn er latterlig lav – selv om straffeloven tilsier at straffen kunne vært skjerpet.

Dette er et hån mot unge norske jenter. Han burde vært utvist fra Norge med innreiseforbud.