Innvandring

Voldelige migranter: «En tidsinnstilt bombe»

En psykiater slår alarm: Mange av de unge mennene som har kommet etter migrasjonskrisen var et faktum i 2015, har et "sinnsykt høyt potensial for aggresjon".

Den tyske psykiateren Christian Peter Dogs, slo nylig alarm på nasjonalt tysk TV: At Angela Merkel åpnet grensene med sin velkomsthilsen i 2015 har skapt en «tidsinnstilt bombe» bestående av unge menn med et «sinnsykt høyt potensial for aggresjon», melder Newspeek.

Tysk psykiater advarer om unge menn med høyt aggresjonsnivå.

Glem integrering i våre verdier

Christian Peter Dogs er en fremstående psykiater i Forbundsrepublikken. Han forklarer at et menneskets temperament og personlighet typisk er ferdigutviklet ved 12-årsalderen. Etter dette er det svært vanskelig å endre personlighetskarakter.
-De kan ikke bare lære å ta til seg våres verdier, sier Christian Peter Dogs, som derfor mener at undervisning av migranter i frihetsverdiene som råder i Vesten vil ha liten effekt:
«Mange av dem har et sinnsykt høyt potensial for aggresjon fordi de er vokst opp i krig. De vet hvordan man slåss, men de vet ikke hvordan man lever sammen harmonisk.»
Selv ville jeg føyd til at man trenger ikke å ha opplevd krig for å ha dette voldspotensialet. Å vokse opp i æreskultur, som er basert på trusler og vold, er mer enn nok. Og denne æreskulturen trives nå meget godt i eksempelvis Groruddalens skoler. På Stovner videregående skole kan ikke rektor Terje Wold lenger garantere ansatte og elevers fysiske sikkerhet lenger, kunne vi nylig fortelle.

Slutt å stemple vanlige folk

Christian Peter Dogs mener og både politikere og medier håndterer befolkningens motstand mot den åpne dørs politikk feil.

“Folk er hverken ‘radikalt høyreorienterte’ eller noe annet,” sier han.

Dogs sier vel det de fleste av oss har tenkt – i alle fall i det stille: Man er ikke et dårlig menneske når man uttrykker bekymring for den førte politikken i Vest-Europa, Norge inkludert. Folks er «ekte bekymret og redde», sier Dogs. Han forteller at på hans psykiatriske klinikk opplever han en stor stigning i antall klienter som siden migrasjonsbølgen virkelig slo inn i Europa for to år siden, er blitt redde for å bevege seg i det offentlige rommet.

Ja, det Dogs forteller reflekteres i en rekke målinger, blant annet denne fra Sverige, og her om kvinners frykt i det offentlige rommet i både Frankrike, Danmark og Tyskland.

Kanskje politikeren våre, nå anført i Norge av ny Solberg-regjering, skulle ta frykten på alvor ved reell handling?