Islam

Kjemper for datterens frihet

I Norge utsettes vi jevnlig for mediekampanjer for hijab, mens i Iran kjemper kvinner med livet som innsats mot denne ufriheten og tvangen. En av dem er en mor til ei skjønn lita jente. Har NRK noe å lære?

Vi har registrert hvordan NRK «hijabiserer» Norge. NRK er så forelsket i hijab at det totalitære plagget til og med er på hodet når grafikk lages til nyhetsreportasje.

Vi kan fortelle en helt annen historie – fra den reelle virkeligheten for jenter og kvinner i dagens verden. Vi tar turen til Iran. Her har vi en fantastisk modig kvinnegruppe, My Stealthy Freedom, som har blitt verdenskjent (men ikke her på berget). My Stealthy Freedoms varemerke er kvinner i Iran som legger ut bilder av seg selv- uten den tvangspålagte hijaben.

Det er nettopp fra My Stealthy Freedoms Facebookside vi finner denne rørende historien om en mor og hennes syv år gamle datter. Mor skriver:

«Min lille jente er tvunget til å bruke hijab, men jeg går med henne hver dag til skolen uten det obligatoriske sløret. Å tvinge ei jente på syv år til å bruke hijab er barnemishandling og vi bør ikke tie.»

Fikk NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen noe å tenke på, det samme med resten av hovedmediene i Norge? Har dere egne barn? Har dere empati? Vet dere hva solidaritet med frihet er?