Annet (nyhetssøk)

Jagland tar en Trump

Jaglands spekulasjoner om norske mediers inngripen i valgkampen med hinting om falske nyheter, vridde reportasjer og politisk beregnede reportasjer fikk VG til å hevde lavmål fra Jagland. Det tålte ikke Mr. Jagland som tok en Trump - rett til tastaturet med caps lock på.

Noe må ha gått til hodet på Thorbjørn Jagland (Ap) der han sitter som generalsekretær i Europarådet i Strasbourg.

Etter Arbeiderpartiets elendige stortingsvalg beskyldte Jagland pressen for «direkte intervensjon» i valgkampen, der han uttrykte sin bekymring for «falske nyheter, vridde reportasjer, og politisk beregnede reportasjer».

Det fikk VG til å følge opp saken med tittelen «Lavmål fra Jagland», hvor de blant annet viser til Jaglands rolle i Europarådet:

Europarådet jobber med å fremme demokrati, menneskerettigheter og rettsstaten i sine medlemsland. Når rådets generalsekretær uttrykker en demokratisk bekymring for norsk presses rolle i et stortingsvalg, og mer enn antyder skjulte agendaer og skittent spill, vil mange tillegge utsagnet stor vekt. Det er relativt alvorlige anklager mot norsk presse som helhet Jagland formulerer i sitt retoriske spørsmål. I samme posten knytter han denne bekymringen til fremveksten av «falske nyheter, vridde reportasjer og politisk beregnede reportasjer», noe som bekymrer Europarådet.

VG viser videre til at Jagland med slike påstander sår tvil om pressens objektivitet.

Det var tydeligvis mer enn Jagland tålte. Han kaster seg nok en gang over tastaturet, med caps lock på, og denne gangen er mediene som kommunistpartiene i det gamle øst-Europa – og så bærer det til «Sibir»: