Aktuelt

Forsvar for burkini på barn

Burkini deles gratis ut på svensk skole. Ikke badedrakt, ikke skøyter, men burkini, altså. Dette har skapt storm hos svenskene (lyspunkt!), og nå kommer de hjelpende hendene bak tiltaket på banen for å forklare hvorfor de så velvillig sikrer at jenter er "anstendig" kledd i svømmebassenget. La meg avsløre med en gang: Det er ingen hjemme.

Det ser ut til at debatten i Sverige rundt innvandring og islam har tatt minst ett (om ikke flere) steg fremover siste tiden. Kanskje svenskene kan takke Sylvi Listhaug for en del drahjelp? Hanne Tolg i document.no viste i går hvordan SVT virkelig kjører politiet for mangel på kontroll. Dette er ikke en pk-journalist. Og bare det at saken om burkini er den mest delte artikkelen i svenske sosiale medier siste døgnet, er også et interessant tegn i tiden.

Argument for burkini

Det ble nylig kjent at i Skåne i Sverige, nærmere bestemt Hässleholms kommune, var det etterspørsel etter burkini til barna fra både fritids- og utdannelsessektoren. Årsaken som oppgis er «vannkvaliteten»:

– Vi hade problem med vattenkvaliteten så därför ställde vi krav på skolan att om elever ska kunna bada i våra badhus måste de ha baddräkt, shorts eller burkinis, säger anläggningschefen Henrik Samevik.

– Många badade i sjalar och kläder och då kommer trettio miljoner bakterier i vattnet ifrån svett, smink, avföring och allt annat som man bär med sig ner i vattnet, påpekar han, som tog önskemålet vidare till Rolf Bengtsson.

Sminke og avføring i badevannet! Ja, man forstår at det ikke har vært stilt krav til å dusje før man hoppet i bassenget, men vil det endre seg med burkini? Neppe.

Saken vakte oppsikt og debatt, og nå viser det seg at en veldedig organisasjon, Majblomman, står bak gaven til skolen etter forespørsel. Majblomman deler ut materielle ting til barn og unge under 18 år.

Så hvorfor burkini til en skole? Fordi det er mange nyankomne elever ved skolen (etter migrasjonskrisen 2015/2016), heter det. Videre er det et krav å kunne svømme for å få bestått i idrett. Derfor tok «urolige» elever kontakt med helsesøster. Deretter kom Majblomman på banen:

«Simkunnighet ger en faktisk livförsäkring som de flesta av oss tar för given. Det ger också gymnasiebehörighet, vilket är en förutsättning för alla ungas möjlighet till en god framtid i Sverige.»

Bare praktiske argument.

Så nei, du har (forhåpentligvis) ikke en god fremtid i Sverige med kjønnsapartheidske holdninger og et samfunn innrettet deretter. Det er ingen samfunn der dette grumset trives i vidt monn og som gir borgerne gode liv.

Dette var altså den mest delte saken i sosiale medier siste døgnet, og det sier vel en god del om hva «folk flest» mener om burkini og dets like. Mitt tips er at mang en svenske har fått nok for lengst av islam og særkrav og segregering. For lengst.