Ytringsfrihet

Flott politiker: Elsker landet sitt og satser livet

Hun sier det rett ut og med hjertevarme: - Jeg elsker landet mitt. Derfor står hun opp - og uten forbehold - for hva som har skapt alle godene hun selv nyter godt av - hver eneste dag. Som ytringsfriheten. Inger Støjberg, nær kollega av Sylvi Listhaug, publiserer den verdenshistoriske Muhammed-tegningen. Hun har sin gode grunn.

Utlending- og integreringsminister Inger Støjberg (V) hyller Jyllands-Postens Muhammed-tegninger fra 2006 på sin Facebook-profil 26. september.

Støjberg har lagt ut en skjermdump på Facebook av Knut Westergaards Muhammed-tegning, der profeten har en bombe i turbanen.

– Jeg synes ærligt talt, at vi skal være stolte over Muhammed-tegningerne, skriver udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i et opslag på Facebook.

Skjermdump av Inger Støjbers iPad.

Her viser hun samtidig Kurt Westergaards omstridte tegning av Muhammed med en bombe i turbanen som ligger som bakgrunnsbilde på hennes iPad.

Jeg elsker Danmark

Begrunnelsen til Støjberg for å ha gjort dette er åpen og ærlig:

– Det har jeg, fordi jeg elsker Danmark. Jeg elsker ganske enkelt det fundament af frihedsrettigheder, som generationer før os har lagt, og som vort land er grundlagt på.

– Muhammed-tegningerne med Kurt Westergaards i spidsen har været med at definere Danmark som det frie samfund, vi er. De viser, at vi er et frit land, hvor meninger brydes, og man kan sige, hvad man vil, og kritisere, hvem man vil. De har haft en enorm betydning for vores selvforståelse, vores kamp for at skabe demokrati i verden via vores aktivistiske udenrigspolitik, hvor vore soldater kæmper side om side med vore allierede for at skabe frie samfundm, skriver Inger Støjberg.

Museum dropper tegninger

Så hva var anledningen akkurat nå? Nok en feig beslutning som rammer hjertet av Europa; ytringsfriheten:

Anledningen for Inger Støjbergs opslag er, at Skovgaard Museet i Viborg i en udstilling om blasfemi har undladt de Islam-kritiske tegninger.

– Det er ærgerligt, når Skovgaard Museet i Viborg undlader at udstille netop dem i deres stort anlagte udstilling om blasfemi siden reformationen. Det er museets valg, og det har de deres fulde ret til, men jeg synes, at det er ærgerligt, skriver Støjberg.

Westergaard fremdeles en ufri mann

Debatten om Muhammed-tegningerne førte i 2005 og 2006 til den største utenrikspolitiske krisen for Danmark siden 2. Verdenskrig. Danske (og norske) ambassader ble stukket i brann. Siden den gang har tegningene vært i sentrum for debatt rundt attentat og sensur. Som kjent bekrefter både sensur og selvsensur sannheten. Men det har ikke den danske statsministeren forstått?

Hvilken type politiker vil du ha? Her er valget Støjberg eller statsminsteren. Godt valg!

– Jeg har ikke selv Muhammed-tegninger på min telefon, men jeg er glad for, at vi lever i et land, hvor man gerne må have det, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

– Og det er egentlig den kommentar, jeg har til den sag, for jeg udøver ikke kunstkritik. Det må museerne selv finde ud af.