Aktuelt

Faktisk.no med faktisk vrøvl

Faktisk.no går over streken. Når man får dem etter seg grunnet en spisset tittel - noe mediene gjør hver eneste dag - dertil som er en kommentar på konsekvenser, da synker min interesse for dette prosjektet.

Faktisk.no ser ut til å være på kontinuerlig HRS-jakt. I dag avla dette medieprosjektet meg en visitt igjen, denne gangen grunnet tittelen: Unge vil ikke ha hijab og nikab. Det er min slutning av rapporten som refereres hos forskning.no: 43 prosent av de unge synes det er greit at staten bestemmer over synlige former for religion.

Svært mange unge vil akspetere at staten regulerer bort dette plagget. Det forstår ikke faktisk.no, som driver tidlig høstjakt på rights.no.

Når ungdom synes dette er greit, er min konklusjon at en naturlig konsekvens er at de unge synes det er greit hvis staten regulerer bruk av hijab og nikab. Det er jeg selvfølgelig i min fulle rett til å mene, og vil ikke staten ha nikab og hijab, ja, så får staten støtte fra 43 prosent av de unge. Kun 23 prosent er tydelig uenige i at staten bestemmer over synlig religion i det offentlige rom.

Og derav den redaksjonelle vurderingen av å bruke en spisset tittel til artikkelen om en undersøkelse som i vår (religiøse) tid er ganske oppsiktsvekkende. For ungdom er som kjent gjerne mer tolerante enn den eldre garde. Da kan man jo tenke seg hva resultatet av en slik undersøkelse ville ha vært blant «voksne» folk.

Artikkelen min gjengir informasjon fra forskning.no, pluss litt tilleggsinformasjon. Det er altså kun tittelen Faktisk.no er på jakt etter. Og dette prosjektet bruker mediene masser av kroner på?

Det «morsomme» er at på lørdag i programmet Kurer i NRK radio er jeg intervjuet om Faktisk.no. Synd opptaket er gjort, for jeg var nok mer positiv i mine kommentarer da enn jeg er nå.

Jeg støtter heller Gard L. Michalsen i medier24.no: Heller enn å bruke mediepenger på tiltak som Faktisk.no – bruk ressursene på å ta hele landet i bruk, og på alvor.