Innvandring

Asyl-kollaps: Hvorfor finner vi oss i dette?

Først søkte somalieren asyl i Sverige. Deretter holdt han på å drepe kona med øks, for så å flykte til Østerrike. Også her fikk han innvilget asyl, selvsagt ved å lyge om navn, alder og hele bakgrunnshistorien sin. Er det noe som fremdeles mener vi har et fungerende asylsystem?

 

Om han heter Khader Abdi og er 39 år, er ikke godt å vite. Men en mann med dette navnet tok seg til Sverige i 2013 sammen med det som skal være familien sin og søkte asyl. Det gode Sverige forbarmet seg over Abdi og hans familie. Som takk gikk Abdi brutalt løs på hustruen med øks sist sommer, med barna som vitner. Hun var heldig som overlevde, sa politiet den gang.

Flukt over landegrenser

Abdi la på flukt etter det som fremstod som et mordforsøk. Som kjent har EU-landene et samarbeid om såkalt grenseoverskridende kriminalitet, men Abdi beveget seg helt til Østerrike uten å bli stanset. Der søkte han endog asyl – igjen. Under nytt navn og som 10 år yngre enn oppgitt alder i Sverige.

Innvilget i januar i år! Tross den grove kriminaliteten begått av Abdi, ble han altså ikke fanget opp i systemene. Først på tirsdag i forrige uke ble han omsider anholdt.

Skal vi borgere finne oss i dette?

Abdi serverte denne historien til Østerrikes myndigheter:

  1. Han hadde flyktet over Middelhavet.
  2. Under flukten hadde han mistet identitetspapirene sine.
  3. Alder og antakelig også navnet ble fabrikkert.

Så til denne rosinen i EU-pølsa: Svenskene tok fingeravtrykk til Abdi i forbindelse med økseangrepet. Asylsøkeren Abdi ble tatt fingeravtrykk av i EU-landet Østerrike. Men hvorfor sjekket ikke Østerrike registrene da Abdi søkte asyl – og fikk det innvilget?

Svaret er oss europeeres angivelige fordommer. En asylsøker skal ikke sjekkes opp mot kriminalitetsregistre, skriver Den korte avis:

Ifølge Kronen Zeitung er forklaringen en EU-bestemmelse, der skal forhindre, at asylansøgere bliver ’kriminaliserede’ og ’ofre for fordomme’.

Derfor kan en voldsforbryter i dag begå en forferdelig forbrytelse i et EU-land, flykte til et annet U-land og oppnå asyl der.

Abdi ble avslørt grunnet grundig etterforskning fra østerriksk politis side.

Migrasjonen fra Afrika til Europa fortsetter. Europa står skyldbetynget med lua i hånden. Vi skal bevise hvem den enkelte er. Som i Abdi-saken. Derfor er det bare å lyge, og lyge.

Hjem på ferie

Dette lottovanviddet skal altså vi frie borgere finne oss i. Abdi og hans familie skulle nok aldri vært i Europa i utgangspunktet.

Som en bekjent av meg fortalte nylig: På vei med fly fra Mogadishu til Istanbul observerte hun minst 100 somaliere på vei «hjem» til Europa med norske, danske, svenske – og så videre – pass. Pass de fleste antakelig aldri skulle hatt, noe de ikke minst beviser med sine opphold i Somalia.