Anbefalt

Ap feiget ut i burkadebatt

Selv ansiktstildekking i barnehager og skoler har Ap problemer med å ta stilling til.

Formannskapet i Tromsø fikk forelagt et forslag fra administrasjonen om å gjøre private og offentlige barnehager og skoler i kommunal regi til soner der det ikke er tillatt å tildekke ansiktet, for eksempel med nikab eller burka.

Så feige Tromsø Ap ut. Men som Tone Angell Jensen sier, så er det jo ikke dem som avgjør saken:

«For det er Stortinget som til syvende og sist skal ta avgjørelsen i denne saken, ikke Tromsø Ap, takk og lov. Det står ikke til troende at det var prinsippene som avgjorde i formannskapet i dag. Snarere var det nok berøringsangsten. Den samme mekanismen som førte til ‘nederlandske tilstander’, og en oppslutning på 6 prosent.»

Les kommentaren i sin helhet hos Nordnorsk debatt i Nordlys