Islam

Vrøvleres vrøvl!

Han som vil at islam skal styre hele kloden vår, Fahad Qureshi, går i strupen på Sylvi Listhaug. Listhaug ønsker nemlig å gjøre det samme som en rekke andre europeiske land. Listhaug vil nekte hatpredikanter innreise til Norge for å spre sitt avskyelige budskap. Qureshi benytter en velkjent taktikk: på den ene siden sutrer han som et offer, på den andre siden er han aggressiv. At Qureshi også definerer meg som en hatpredikant, tar jeg som et kompliment, fordi den dagen «imamer» som han klapper meg på skulderen, da har jeg ikke gjort jobben min.

Fahad Qureshi er Norges fremste (kjente) salafist. Hans drøm er et Norge og Europa som styres etter sharialover à la Saudi-Arabia. Pisking, hoderulling, avskjæring av lemmer, jenter og kvinner i nikab isolert fra menn, flerkoneri, tidlig ekteskap for jenter, straff for konvertering bort fra islam (dødsstraff aller helst) – og listen er langt lengre. Dette er hva denne mannen og hans «disipler» faktisk ønsker seg – og du ser selv at dette er verre enn nazismen. Det sier blant andre også professoren i islam i Danmark, Mehdi Mozaffari.

Verdier ikke til forhandling

Qureshi prøver seg innledningsvis på en frekk en: Våre politiske partier krangler om hva som er norske verdier. Ja, det er en like tåpelig og innholdsløs debatt hver gang den dukker opp, der har Qureshi et poeng. Men alle store partier på Stortinget (FrP, Ap, H) er enige i at disse fire verdiene ikke er til forhandling: Likestilling mellom kjønnene, likeverd mellom alle uansett bakgrunn, religiøs frihet (ikke minst retten til å fravelge religion og konvertere), og alle friheters mor, ytringsfrihet.

Jo, da, vi husker at Ap ved Støre sviktet under karikaturstriden i 2006, men i dag ville nok ikke det ha skjedd. Og så vet vi at det krangles om hvorvidt hijab er kvinneundertrykkende eller ei, og om det er smart eller dumt å forby ansiktstildekning etc. Men grunnverdiene jeg har pekt på er ikke til debatt.

Poenget er: Den islam som Qureshi forfekter er i kamp med alle disse fire grunnverdiene som bærer det fantastiske, norske demokratiet.

-Hvem har retten til å definere hva en norsk verdi er? Er det ved folkeavstemning? Er det flertallet? spør Qureshi. Ja, det er det. Folket avgjør, helt riktig. Først velger vi et parlament, så vedtar parlamentet lovverk. Så ytringsfriheten, den religiøse friheten, likestilling mellom kjønnene og likeverd (forbud mot diskriminering) – alt er dekket opp av lovverket, Qureshi.

Frekke Qureshi prøver altså å skyve demokratiet og rettsstaten foran seg, et demokrati og en rettsstat han vil avvikle og erstatte med et kalifat. Vi husker godt hvordan salen så ut da han fremmet nettopp dette kalifatet med dets «fortreffelige» lovverk.

De unge vil ha steining, pisking, halshugging og strupeskjæring, som disse i Islam Net i Oslo. Her rekker de hånden opp til støtte for nettopp det til sin leder Fahad Qureshi.

Offerrollen

Qureshi definerer seg som en «konservativ» muslim.

Verdikonservative muslimer i Norge er en svak minoritet som storsamfunnet har lite forståelse for. Denne minoriteten møter allerede kraftig kritikk! Om det i tillegg skal gjøres tiltak for å begrense minoritetens muligheter til å ytre seg, vil det være en stor ironi å påstå at ytringsfriheten står sterkt i Norge.

Nei, Qureshi, dere er ikke svake, tvert om, dere presser de mest forkastelige verdiene på storsamfunnet med den største selvfølge (som nikab). De som står svakere enn noen gang tidligere i vår samtid, er dem som er truet av din ideologi, Qureshi, og det er frihetsorienterte muslimer, ex-muslimer, jøder, seksuelle minoriteter og «vantro».

«Seriøsiteten» til Qureshi faller helt til bunns når han påstår at alle verdens muslimer (1,6 milliarder, sier han) opplever karikaturer av Muhammed som «hat». Jøss, er mannen synsk?

Som andre land

La meg peke på ett konkret eksempel på en hatpredikant som Qureshi og hans Islam Net har hatt på scenen sin i Norge (2010), Bilal Philips, kanadier, konvertitt og tidligere rapper. Philips mener ekteskap med jenter på ni år er greit, det samme gjelder dødsstraff for frafall, utroskap og homofili. Philips er nektet innreise i Storbritannia, Australia, Danmark og Tyskland. Kenya vil heller ikke ha ham inn over grensen, og Bangladesh og Filippinene har deportert ham. Om Philips har Qureshi uttalt dette:

— Bilal Philips er den mildeste av alle. Han er som en pusekatt, hvis du hører på foredragene.

Tror Qureshi selv hva han sier?

Islamkritikk = hatprat

Det er en ære at Qureshi peker på min islamkritikk og parallellfører dette med hatpredikanter. At 200 000 muslimer i Norge mener det samme som Qureshi – slik han påstår – har jeg dog mine tvil om.

Muslimer flest opplever Hege Storhaug som en hatpredikant, likevel er hun støttet av FrP. I den forstand så finansierer FrP det mange – trolig minst over 200.000 nordmenn – opplever som en hatpredikant. Vil det være riktig å straffe Storhaug for brudd på rasismeparagrafen uten en rettslig prosess?

Nei, selv om vi ikke liker det hun sier, kan hun ikke dømmes uten mulighet til å forsvare seg i retten.

HRS er støttet av Stortinget, bare så det er sagt. Det er der statsbudsjettet vedtas. Det er svært rørende at Qureshi er opptatt av min rettssikkerhet. Hvis det er slik at han, og mange med ham, mener at å bruke ånden fra opplysningstiden – kritikk av undertrykkende dogmer, tekster og «imamer» – er sammenførbart med rasisme, ja, så prøv å reise en sak, da! Det ville jo gitt Qureshiene enorm oppmerksomhet, og det er vel det han ønsker seg? 

Nei, jeg tviler på at Regjeringen/Listhaug ble særlig skremt av Qureshis omsorg for sin egen og meningsfellers ytringsfrihet; en frihet de har misbrukt i årevis til å skyve unge ut av det åpne og frie samfunnet vårt, der endog noen av dem har endt opp hos Den islamske staten, som Aisha Shezadi Kausar.

Qureshis innlegg hos abcnyheter.no