Islam

NRK med fake news – igjen

Så skjer det igjen: Faktiske forhold - dertil grove forhold - nevnes ikke av MSM, her ved statskanalen NRK. Det er slike forhold i mediene; skjeve vinklinger, unndragelser og fortielser, som er de virkelige fake news. Og tenk, NRK tillater seg dette når Sylvi Listhaug tar et historisk steg - og det i en tid med en ny totalitær ideologi som vokser blant unge rett foran øynene våre: Som første statsråd går Listhaug på talerstolen foran en islamistisk forsamling og snakker deres islamisme og "fører-teolog", pakistanske Tahir ul-Qadri, midt imot. Men Qadris ekstremisme nevnes ikke med ett ord av NRK. Dette bør være en sak for Kringkastingsrådet.

Mediene er i valgkampmodus. Redaktrise Nina avkledde dette elegant (nok en gang) senest i går: Når venstresidens politikere ber folk melde fra om juks og fanteri, da er det i henhold til disse mediene slik: politikerne «ber folk si ifra». Når FrP eller Høyre gjør det samme, da oppfordrer politikerne til «angiveri». Jeg må personlig innrømme – og også som utdannet journalist – at jeg blir flau av dette.

Ikke et kritisk ord. Hvorfor Atta Ansari og NRK?

Jeg ser ikke ofte på fjernsyn lenger. I går slo jeg på Dagsrevyen, i spenning på hvordan de dekket «festen» i Sarpsborg: Internasjonal konferanse i regi av verdensomspennende Minhaj ul-Quran for å bekjempe «terror og ekstremisme» og slik skape «fred». Klassisk vinkel fra det islamistiske holdet, med andre ord.

Det er bare det at å bekjempe «ekstremisme» for disse kreftene, handler kun om den voldelige delen – altså bekjempe terror. Er det ikke ekstremt å ville drepe folk for tegninger eller ord? Eller for å ha sex utenfor ekteskap? Eller å mene at kvinner gjør seg best med ansiktsslør? Nei, det er for avanserte tanker for mediene flest. Journalister forholder seg ikke til sharia-aspektet, til den totalitære ideologien som ligger til grunn.

(Her skyter jeg inn en parentes: Jeg stod få meter unna da Qadri ankom konferansen i går, og kunne med selvsyn konstatere at et par titalls sekunder etter at han forlot bilen, steg det to unge kvinner ut – i niqab. Om det var konene, sekretærene eller døtrene – eller annet – har jeg ingen aning om.)

Dagsrevyens innslag var en nedtur. Ikke et kritisk ord om hva Qadri faktisk står for. Ikke ett! Hvorfor?

Hopper bukk over det viktigste

I København i 2012 ble Qadri tatt med buksene nede som løgner. Det ble avslørt at han løy om at han stod ideologisk bak innføring av dødsstraff for blasfemi i Pakistan under diktatoren Zia ul-Haq på 80-tallet. Som han selv sa det i en video på urdu til sine egne:

«It was I who made this law.»

I innslaget til NRK bruker Atta Ansari klipp fra denne videoen som avslørte Qadri. Men ikke klipp fra der disse løgnene og hans ekstremisme fremkommer. Hvorfor ikke? Fordi det ville gitt Listhaug 100 % rett i talen hun holdt i går?

Men burde ikke folk opplyses, NRK og Ansari? Kanskje Ansari, med pakistanske røtter, selv har lyst til å forklare oss alle hvorfor han mente det var riktig å unndra så til de grader viktig informasjon for oss seere?

Her er foto fra Dagsrevyen:

Listhaug hører på svaret til Qadri etter å ha gitt han utfordringen med ekstremismen hans. Svaret er svada fra a til å.

 

 

Qadri tas imot på Gardermoen, her av norskpakistanske kvinner.

NRKs Attar Ansari viser oss utbredelsen av denne verdensomspennende bevegelsen, uten å si at den er islamistisk.

Så til rosinen i pølsa: Attari klipper inn i reportasjen levende bilder fra videoen fra København-skandalen, der Mellomkirkelig Råd sitter ved Qadris side. Men Attari viser ikke fortsettelsen av videoen, der Qadri avkles som en løgner og ekstremist. Nettopp sistnevnte var Listhaugs eneste poeng med å stille opp i Sarpsborg.

Igjen oppfordrer vi leserne våre til å se denne videoen.

Nå vil vi ha svar fra NRK: Hvorfor viste dere ikke hvem denne mannen er foran urdu-talende publikum? Hvorfor forteller dere ikke hva han også skriftlig har forfektet gjennom årene?